Το νέο μηχανογραφικό δελτίο για τις πανελλαδικές που ξεκινούν σε δύο εικοσιτετράωρα (την Παρασκευή 7 του μήνα για τα Γενικά Λύκεια και αύριο Πέμπτη 6 του μήνα για τα Επαγγελματικά Λύκεια) έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Το υπουργείο Παιδείας σε μία προσπάθεια να βοηθήσει τους υποψηφίους ενόψει των πανελλαδικών, έστειλε ένα έγγραφο με οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι οι υποψήφιοι μπορούν να επισκεφθούν  την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και να τροποποιούν το ηλεκτρονικό μηχανογραφικό δελτίο όσες φορές θέλουν μέχρι την οριστικοποίησή του.

Η οριστικοποίηση του μηχανογραφικού  θα γίνει μέσα σε αποκλειστική προθεσμία. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής κανένα μηχανογραφικό δελτίο δε γίνεται δεκτό, ούτε αλλάζει ούτε αντικαθίσταται ως προς τις προτιμήσεις των τμημάτων και τη σειρά αυτών.  Μπορείς να δηλώσεις όσα τμήματα επιθυμείς, ακόμη και όλα, από αυτά που περιλαμβάνονται σε ΕΝΑ (1) ή ΔYΟ (2) το πολύ από τα τέσσερα επιστημονικά πεδία. Μπορείς να δηλώσεις τα τμήματα με όποια σειρά επιθυμείς, ανεξάρτητα από το επιστημονικό πεδίο που περιλαμβάνονται. Αν δηλώσεις προτίμηση για τμήμα που περιλαμβάνεται και στα δύο επιστημονικά πεδία που δήλωσες, το δηλώνεις ΜΟΝΟ μια φορά. 4) Υποψήφιος Εσπερινού ΓΕΛ δεν έχει δικαίωμα να δηλώσει Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομικές Σχολές, Σχολές Πυροσβεστικής.

Δεν εισάγεσαι σε τμήμα, για το οποίο δεν δήλωσες προτίμηση. Αν με το σύνολο των μορίων σου εισάγεσαι σε περισσότερα από ένα τμήματα από αυτά που έχεις δηλώσει προτίμηση, τότε θα εισαχθείς σε αυτό που έχεις δηλώσει με προγενέστερη προτίμηση. Η σειρά των προτιμήσεών σου πρέπει να εκφράζει την πραγματική σου επιθυμία, δηλαδή πρώτα να δηλώνεις το τμήμα που πραγματικά επιθυμείς να εισαχθείς, άσχετα από τον αριθμό των μορίων σου, και μετά τα λοιπά.

Παρακάτω παρατίθενται όλες οι σχετικές πληροφορίες

Για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ_2019_

Για τους υποψηφίους με το 10% των θέσεων ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ 2019_

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΑ.Λ.