Μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βιομηχανίας Ψηφιακής Τεχνολογίας (DIGITALEUROPE) για τη διετία 2019-2021, εκλέχθηκε ο κ. Γιάννης Σύρρος, γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ), στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του οργανισμού που πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουνίου 2019 στις Βρυξέλλες.

Ο DIGITALEUROPE αποτελεί τον κορυφαίο σύνδεσμο, ο οποίος διαμορφώνει το πανευρωπαϊκό όραμα για την ψηφιακή Ευρώπη, προωθώντας τον ψηφιακό μετασχηματιστικό. Ήδη, εκπροσωπεί πάνω από 35.000 επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται και επενδύουν στην Ευρώπη. Περιλαμβάνει 67 εταιρείες που είναι παγκόσμιοι ηγέτες στον τομέα δραστηριότητας τους, καθώς και 40 εθνικές εμπορικές ενώσεις απ’ όλη την Ευρώπη.

Σήμερα, η ευρωπαϊκή κοινότητα του DIGITALEUROPE προωθεί ένα κανονιστικό περιβάλλον που επιτρέπει στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και τους πολίτες να ευημερούν με την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας.

Κοινός στόχος των μελών του είναι η Ευρώπη να αναπτυχθεί, να προσελκύσει και να διατηρήσει τις καλύτερες εταιρείες ψηφιακών ταλέντων και τεχνολογίας στον κόσμο. Μαζί με τα μέλη του, ο DIGITALEUROPE διαμορφώνει τις θέσεις της βιομηχανικής πολιτικής σε όλα τα σχετικά νομοθετικά θέματα και συμβάλλει στην ανάπτυξη και εφαρμογή των σχετικών πολιτικών της Ε.Ε.

Ο ΣΕΠΕ είναι μέλος του DIGITALEUROPE από το 1999, συμμετέχοντας στις δραστηριότητες τομέων και επιτροπών, ενώ από τη θέση του ενεργού μέλους εκφράζει και προωθεί τις θέσεις των ελληνικών επιχειρήσεων «Ψηφιακής Τεχνολογίας».

«Είμαστε περήφανοι για την εκλογή του Γιάννη Σύρρου στο νέο διοικητικό συμβούλιο του DIGITALEUROPE, καθώς επιβεβαιώνει τη σκληρή δουλειά αλλά και την αφοσίωση του στην αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας. Η εκλογή του αποτελεί “ψήφο εμπιστοσύνης” στις ψηφιακές δυνατότητες και την αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής βιομηχανίας ψηφιακής τεχνολογίας, έναν κλάδο ο οποίος αποτελεί τον επόμενο στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία», σημείωσε ο πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΠΕ, κ. Τάσος Τζήκας.
Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του ΣΕΠΕ, Γιάννης Σύρρος, τόνισε ότι «η Ευρώπη αντιμετωπίζει πλέον την πρόκληση για την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας, με σκοπό την αύξηση της παραγωγικότητας, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων υπηρεσιών και τη δημιουργία θέσεων εργασίας υψηλής κατάρτισης». Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, «οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο».