Η άφιξη της νέας BMW Σειράς 1 προαναγγέλλει το ξημέρωμα μιας νέας εποχής. Η τρίτη γενιά του επιτυχημένου, πολυτελές compact μοντέλου αποκαλύπτει τη νέα αρχιτεκτονική της BMW. Σπορ, σοφιστικέ, αξιόπιστη και αριστοκρατική, αναζωογονημένη με φρέσκιες σχεδιαστικές πινελιές και με τις τελευταίες τεχνολογίες συνδεσιμότητας, η νέα BMW Σειρά 1 είναι μία γνήσια BMW με ανεξάρτητη και ισχυρή προσωπικότητα.

H BMW 1 αναβαθμίζεται σε όλα τα πεδία, δίνοντας, όπως και τα υπόλοιπα βαυαρικά μοντέλα, έμφαση στις καινοτόμες τεχνολογίες, τους οικονομικούς κινητήρες και τα συστήματα υποβοήθησης που διέπουν το νέο μοντέλο.

Η νέα – τρίτη κατά σειρά γενιά – κερδίζει τις εντυπώσεις, τόσο σε εμφάνιση όσο και στον τομέα της οδηγικής απόλαυσης σε συνδυασμό με αισθητά αυξημένη ευρυχωρία.

Το παγκόσμιο λανσάρισμα του μοντέλου που έως σήμερα έχει αγγίξει τα 1.3 εκατομμύριο πωλήσεις,  προγραμματίζεται για τις 28 Σεπτεμβρίου.

Το νέο μοντέλο μεγάλωσε σε διαστάσεις, διατίθεται μόνο σε πεντάθυρο αμάξωμα, ενώ οι πίσω επιβάτες, όπως αναφέρει και η φίρμα ωφελούνται περισσότερο, όπως και ο χώρος αποσκευών. Στην εξωτερική εμφάνιση, η χαρακτηριστική μάσκα BMW είναι τώρα μεγαλύτερη και πολύ πιο επιβλητική, οι προβολείς είναι τώρα κεκλιμένοι με προαιρετικά φώτα full-LED – ενώ από το πλάι, διακρίνεται το έντονα σφηνοειδές προφίλ  του.

Η ηλεκτρική πανοραμική ηλιοροφή που διατίθεται για πρώτη φορά με την BMW Σειρά 1 επιτρέπει τη διέλευση περισσότερου φωτός στην καμπίνα

Ο οδηγός παίρνει όλες τις πληροφορίες από το νέο σύστημα πολυμέσων,  BMW Operating System 7.0 – προαιρετικά μέσω χειρονομιών που γίνεται μέσω ενός συνδυασμού δύο οθονών έως και 10,25” στην περίπτωση του BMW Live Cockpit Professional.

Επίσης, το έγχρωμο BMW Head-Up Display 9,2” – που διατίθεται προαιρετικά για πρώτη φορά με την BMW Σειρά 1  – επιτρέπει στον οδηγό να βλέπει πληροφορίες χωρίς να διασπάται η προσοχή του από το δρόμο. Επίσης, η περιοχή μπροστά από το λεβιέ ταχυτήτων, που μπορεί να παραγγέλνεται με ασύρματη φόρτιση (Wireless Charging) για smartphones – παρέχουν πρόσθετη άνεση και πρακτικότητα.

Μεταξύ της μακροσκελούς εξοπλιστικής λίστας, η BMW Σειρά 1 παρέχει υποβοήθηση ελιγμών στάθμευσης με τη μορφή του προαιρετικού Park Distance Control (PDC), της κάμερας οπισθοπορείας ή του Parking Assistant.

Το τελευταίο επιτρέπει αυτόματη υποβοήθηση στάθμευσης σε χώρους παράλληλους ή κάθετους στο δρόμο, αλλά και αυτόματους ελιγμούς κατά την έξοδο από παράλληλους χώρους στάθμευσης.

Οι μελλοντικοί πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν το νέο μοντέλο ανάμεσα από τρεις κινητήρες diesel και δύο βενζινοκινητήρες, με το εύρος ισχύος να είναι από 116 έως και 306 ίππους!  Η BMW M135i xDrive των 306 ίππων προσφέρει επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 4,8 δευτ. ενώ όλοι οι κινητήρες που διατίθενται για την BMW Σειρά 1 συμμορφώνονται με το αυστηρό πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d-TEMP, ενώ η BMW 116d ήδη πληροί τις προδιαγραφές Euro 6d.