H γαστρονομική καρδιά της χώρας χτύπησε δυνατά στο Sani Resort της Χαλκιδικής, όπου για 14η χρονιά διοργανώθηκε, στις 10 – 14 Μαΐου, το φεστιβάλ γεύσης Sani Gourmet. Οκτώ κορυφαίοι σεφ, βραβευμένοι με συνολικά 15 αστέρια Michelin, έβαλαν την σφραγίδα τους σε ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι, με επιρροές από όλες τις διεθνείς τάσεις στη γαστρονομία.

Από τη πρώτη χρονιά της θεσμοθέτησής του το Sani Gourmet έθεσε τον πήχη ψηλά και κατάφερε όχι μόνο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αλλά και να τις ξεπεράσει, παρουσιάζοντας κάθε χρόνο βραβευμένους σεφ από όλο το κόσμο. Αυτή τη φορά προσκεκλημένοι για το Sani Gourmet ήταν οκτώ σεφ που βρίσκονται στο ζενίθ της καριέρας τους: ο Γερμανός Thomas Bühner, η Γαλλίδα Stephanie Le Quellec, ο Βρετανός Simon Rogan, ο Ινδός Manjunath Mural, ο Βραζιλιάνος Rafa Costa e Silva, ο Ιάπωνας Takagi Kazuo, ο Αμερικανός Fredrik Berselius και ο Αυστραλός Greg Malouf.

Οι γαστρονομικές δημιουργίες των οκτώ διεθνώς καταξιωμένων σεφ ενθουσίασαν με την ευφυΐα, την κομψότητα τους και για το σεβασμό στις πρώτες ύλες. Γεύσεις μελετημένες, γεμάτες φρεσκάδα, χωρίς υπερβολές, ανέδειξαν την ουσία της γαστρονομικής ευχαρίστησης. Γευστικές παραδόσεις από διάφορες περιοχές του κόσμου συνδυάστηκαν ανεπιτήδευτα ακόμη και με τη foodie πρωτοπορία.

Αυτός είναι και ο βασικός στόχος του Sani Gourmet, που φροντίζει να φέρνει κοντά διαφορετικές γαστρονομικές κουλτούρες, καθώς απευθύνεται στους ειδήμονες του χώρου, αλλά παράλληλα έχει στόχο να ανοίξει νέους ορίζοντες στους λάτρεις του καλού φαγητού, δίνοντάς τους την ευκαιρία να απολαύσουν ξεχωριστές εμπειρίες. Περίπου 1.600 έως 1.700 επισκέπτες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό συμμετείχαν φέτος στο φεστιβάλ και απόλαυσαν γαστρονομικές δημιουργίες υψηλού επιπέδου, στους φιλόξενους χώρους των βραβευμένων εστιατορίων του Sani Resort.

Την αρτιότητα της διοργάνωσης του Sani Gourmet υποστήριξε ενεργά για ακόμη μια χρονιά η Protergia, που αποτελεί στρατηγικό εταίρο του Sani Resort, καθώς μοιράζονται κοινές αρχές και αξίες. Η Protergia αποτελεί ένα καινοτόμο, μοντέρνο brand στον κλάδο της ενέργειας και ως τέτοιο αγκαλιάζει εξωστρεφείς πρωτοβουλίες που φέρνουν στη χώρα μας επιρροές και γνώσεις από άλλες κουλτούρες, όπως πολύ πετυχημένα καταφέρνει στον τομέα του το φεστιβάλ γεύσης Sani Gourmet.

Υπό το σκεπτικό ότι η γαστρονομία ενός τόπου αναδεικνύει τα πολιτιστικά στοιχεία μιας κοινωνίας, η Protergia στηρίζει ενεργά δράσεις που προωθούν αυτά τα χαρακτηριστικά. Γιατί η Protergia είναι μια εταιρία προσηλωμένη στην συνεχή εξέλιξη, με βασική αξία την κοινωνική υπευθυνότητα.

Η Protergia, ο Τομέας Ενέργειας της MYTILINEOS, αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιώτη παραγωγό ρεύματος στην Ελλάδα, που προσφέρει σύγχρονες και αξιόπιστες υπηρεσίες σε πάνω από 150.000 νοικοκυριά, επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Επιπλέον, αποτελεί τον πιο αξιόπιστο πάροχο φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος.