Στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε λίγο μετά τις 21:20 ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

«Πρώτα θα τα πούμε πάνω, μετά δηλώσεις αναλυτικά», σημείωσε ο πρωθυπουργός, ερωτηθείς από δημοσιογράφους αν θα προβεί σε δηλώσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα που δείχνει την ξεκάθαρη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία, με 8-8,5 μονάδες σύμφωνα με τα τελικά exit poll.

To κλίμα, όπως μεταδίδεται από το στρατηγείο της Κουμουνδούρου είναι βαρύ και δεν αποκλείονται ραγδαίες εξελίξεις μετά τη μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται να είναι σίγουρα πάνω από 8 μονάδες.

Πρόκειται για καθαρή νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και μεγάλη ήττα του «άχαστου» Αλέξη Τσίπρα ο οποίος υπό κανονικές συνθήκες θα πρέπει να πάει σε εκλογές. Μια ήττα με 8 μονάδες και πάνω είναι βαριά και μη διαχειρίσιμη, όσο κι αν υπάρχουν εισηγήσεις να μην κάνει εκλογές.

Η εκτίμηση αυτή ενισχύεται και από τις μεγάλες ήττες που υφίστανται υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ. Στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη, στο δήμο της Αθήνας, στο δήμο Θεσσαλονίκης οι υποστηριζόμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ καταποντίζονται.

Επίσης, σε όλες τις περιφέρειες (πλην της Κρήτης με τον μεγάλο νικητή κ. Αρναουτάκη) ο ΣΥΡΙΖΑ υφίσταται δεινή ήττα.

Ο κόσμος αποδοκίμασε την κυβέρνηση και αυτό είναι το μοναδικό δεδομένο που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο από τον Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε βρεθεί και νωρίτερα στην Κουμουνδούρου, όπου συνεδρίασε εκτάκτως η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.