Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των φορολογούμενων για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων για τις οφειλές στην εφορία, άλλη μια απόδειξη της εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητας των φορολογουμένων που προσπαθούν με κάθε τρόπο να ρυθμίσουν τα χρέη που δημιούργησαν.

Ενδεικτικό είναι ότι μέσα τις πρώτες ώρες από το άνοιγμα της εφαρμογής 20.000 οφειλέτες μπήκαν διερευνητικά σ’ αυτήν, ενώ 3.000 υπέβαλαν και τη σχετική αίτηση για τη ρύθμιση των οφειλών τους.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη το πρωί άνοιξε η εφαρμογή του υπουργείου Οικονομικών για τη ρύθμιση με τις 120 δόσεις.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενεργοποίησε τη σχετική εφαρμογή η οποία θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 28 Ιουνίου αν και το ενδεχόμενο παράτασης παραμένει ανοιχτό.

Οι οφειλέτες θα βρουν τη σχετική εφαρμογή μπαίνοντας στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, www.aade.gr, πατώντας «Πολίτες» και κατόπιν «Αίτηση ρύθμισης οφειλών» και είσοδος στην εφαρμογή.

Για όσους ενταχθούν στην πλατφόρμα, προσφέρεται μείωση των προσαυξήσεων και των τόκων σε ποσοστό από 10% έως και 100%, αναστολή λήψης των αναγκαστικών μέτρων αλλά και χορήγηση φορολογικής ενημερότητας.

Επίσης, όσοι φορολογούμενοι έχουν δεσμευμένο τραπεζικό λογαριασμό θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα μπλοκαρισμένα χρήματά τους.

Δείτε τις οδηγίες