Στοχευμένα κίνητρα οικειοθελούς αποχώρησης, που φθάνουν ώς το ποσό των 250.000 ευρώ για εργαζομένους άνω των 55 αλλά και σε εργαζομένους συγκεκριμένων μονάδων της τράπεζας ανεξαρτήτως ηλικίας, ανακοίνωσε χθες η τράπεζα Eurobank. Το πρόγραμμα, η συμμετοχή στο οποίο είναι προαιρετική, τέθηκε σε ισχύ από χθες και θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019 έχοντας ως στόχο την αποχώρηση 500-600 εργαζομένων τόσο από δίκτυο όσο και από κεντροποιημένες υπηρεσίες της τράπεζας.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εργαζόμενοι που είναι πάνω από 54 ετών ανεξάρτητα από τη μονάδα στην οποία απασχολούνται ή όσοι κατά την 1η Μαΐου, ανεξαρτήτως ηλικίας, απασχολούνταν στις ακόλουθες μονάδες της τράπεζας:

– Γενική Διεύθυνση Δικτύου Καταστημάτων και πιο συγκεκριμένα στα καταστήματα των παρακάτω 16 νομών: Αιτωλοακαρνανίας, Αρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Λάρισας, Λευκάδας, Μαγνησίας, Πρέβεζας, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φωκίδας.

– Στους τομείς Εταιρικής Ασφάλειας Ομίλου, Προμηθειών, Group Loan Administration, Group Capital Markets & Custody Operations, Εργασιών Συναλλακτικής Τραπεζικής και Κεντροποιημένων Υπηρεσιών Ομίλου και Customer File Completion.

-Τι προβλέπει το πρόγραμμα;

-Πώς θα αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι για να αποχωρήσουν;

-Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Πέμπτης

Εθελουσία με ισχυρά κίνητρα για 600 εργαζομένους