Στο δρόμο για τον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον στο Τελ Αβίβ, η ΕΡΤ ανακοίνωσε τα μέλη της κριτικής επιτροπής της που εγκρίθηκαν από την EBU για να βαθμολογήσουν τις συμμετοχές των χωρών. Έτσι, στους δύο ημιτελικούς 14 και 16 Μαΐου αλλά και στον τελικό στις 18 Μαΐου, βαθμούς θα δώσουν πέντε μέλη, με ένα έκτο να είναι αναπληρωματικό.

Πρόεδρος της ελληνικής κριτικής επιτροπής, που διαμορφώνει κατά 50% την βαθμολογία που δίνει η χώρα μας είναι ο Νίκος Νικολακόπουλος, διευθυντής προγράμματος μουσικών ραδιοφωνικών σταθμών. Μαζί του θα είναι επίσης η Ειρήνη Καραγιάννη, τραγουδίστρια όπερας όπως και ο σκηνογράφος Μανόλης Παντελιδάκης. Την πεντάδα ολοκληρώνουν η Στέλλα Χροναίου, τραγουδίστρια και καθηγήτρια φωνητικής μαζί με τον ηθοποιό και περφόρμερ Θανάση Αλευρά. Αναπληρωματικό μέλος ορίστηκε η τραγουδίστρια Νανά Μπινοπούλου.

Τέλος, τη βραδιά του τελικού το «Hello Europe, this is Athens calling» θα πει ένας ροκάς. Ο Κώστας Καραμητρούδης, διεθνούς φήμης κιθαρίστας του μέταλ ροκ, γνωστός ως Gus G, θα δώσει τη βαθμολογία της κριτικής επιτροπής τη βραδιά του μεγάλου τελικού του διαγωνισμού.