Στην τελική ευθεία βρίσκεται και η νέα ρύθμιση οφειλών για τις 120 δόσεις σε εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, που εδώ και μήνες έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση, με εκατομμύρια φορολογούμενους που έχουν «πνιγεί» στα χρέη να την περιμένουν σαν σανίδα σωτηρίας.

Στο κεντρικό δελτίο του One Channel φιλοξενήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας για το πακέτο παροχών, το οποίο δίνεται, λίγες μέρες πριν τις Ευρωεκλογές.

«Από τον Αύγουστο του 2018 και μετά βγήκαμε από το πρόγραμμα (σ.σ. Μνημόνιο). Έχουμε μπει σε μια σε μια καινούργια περίοδο και η κυβέρνηση αρχίζει να υλοποιεί βήμα – βήμα ένα καινούργιο μείγμα πολιτικής, το οποίο είχαμε προαναγγείλει» αναφέρει ο κ. Πιτσιόρλας, εννοώντας ότι η κυβέρνηση μετά το μνημόνιο είχε περισσότερη ελευθερία κινήσεων και αποφάσεων.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, το θέμα των 120 δόσεων βρίσκεται ακόμα υπό διαπραγμάτευση. «Βγήκαμε από το πρόγραμμα. Υπάρχει ένα καθεστώς αυξημένης εποπτείας για το πρώτο διάστημα. Τα βήματα μας καθορίζονται από την επιτυχή πορεία της οικονομίας και από το κύρος που αποκτά συνεχώς η χώρα, από την αξιοπιστία που αποκτά στις διεθνείς αγορές και μπορούμε να αυξάνουμε τη διαπραγματευτική μας δύναμη».

«Αυτό που κάνουμε τώρα, μπορούμε και τα κάνουμε, καθώς πριν δεν είχαμε τη δυνατότητα» τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός, προσθέτοντας ότι η χώρα ανακτά την εμπιστοσύνη των αγορών.

Σχετικά με το χτεσινό Euroworking Group, όπου ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ανέφερε ότι το θέμα των 120 δόσεων, φτάνει στο τέλος του. «Λύθηκαν μέσα σε μια πορεία και λύθηκαν γιατί έχουμε συγκεκριμένες επιδόσεις στην οικονομία μας» απαντά ο αναπληρωτής υπουργός.