Mε κενό το εδώλιο του δικαστηρίου άρχισε σήμερα η δίκη με κατηγορούμενο τον Κώστα Πάσσαρη , ο οποίος κρατείται στις φυλακές της Ρουμανίας για τις δολοφονίες δύο αστυνομικών και τον τραυματισμό ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου, που είχαν γίνει πριν από 18 χρόνια στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας.

Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για νέα αναβολή της υπόθεσης υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως η οποία υπογράμμισε πως «ελλοχεύει ο κίνδυνος παραγραφής».

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση τόσο του συνηγόρου υπεράσπισης όσο και πολιτικής αγωγής οι οποίοι ζήτησαν την σύντομη διακοπή της δίκης προκειμένου να εκδοθεί ο διαβόητος κακοποιός στη χώρα μας, ώστε να δικαστεί για σειρά κακουργηματικών πράξεων μεταξύ αυτών και για τις δολοφονίες.

Οι συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι βρέθηκαν και σήμερα στο δικαστήριο δηλώνοντας παράσταση πολιτικής αγωγής, διαμαρτύρονται καθώς όλα αυτά τα χρόνια περιμένουν από τη δικαιοσύνη την τιμωρία των υπευθύνων για το χαμό των δικών τους ανθρώπων.

«Είμαστε στα όρια της παραγραφής…» ανέφερε η πολιτική αγωγή με τον συνήγορο υπεράσπισης να τονίζει με τη σειρά του ότι «οι ανθρωποκτονίες παραγράφονται το 2026».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κώστας Πάσσαρης αναμένεται να αποφυλακιστεί από τις Ρουμανικές φυλακές τους επόμενους μήνες καθώς θα έχει εκτίσει την ποινή που του έχει επιβληθεί για πράξεις που έχει διαπράξει εκεί. Ωστόσο, ο συνήγορος του υπογράμμισε ότι ο εντολέας του θα «μεταφερθεί μετά την έκτιση της ποινής του υποχρεωτικά στην Ελλάδα».