Ενα γαϊτανάκι εγκληματικών πράξεων, όπως δολοφονίες και συμβόλαια θανάτου, θυμίζουν μια σειρά από εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις που αυτόν τον καιρό βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της δικαστικής επικαιρότητας.

Δικηγόροι, επιχειρηματίες και κρατούμενοι εμφανίζονται στις ανοιχτές αυτές δικογραφίες, που έχουν βασικό άξονα την υπόθεση για την αποκαλούμενη μαφία των φυλακών, με ρόλους εναλλασσόμενους. Πρόσωπα που σε μια υπόθεση έχουν τον ρόλο του θύματος, σε άλλη μετατρέπονται σε κατηγορουμένους. Και από την άλλη, πρόσωπα που σε μια υπόθεση συναντάς στο εδώλιο του κατηγορουμένου, σε κάποια άλλη τα συναντάς στο βήμα του μάρτυρα. Και κάπως έτσι συμπληρώνεται από το παζλ των ιστοριών, που πολλές πτυχές τους παραπέμπουν σε σκηνές κινηματογραφικών ταινιών.

Από χθες, ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας ξεκίνησε – σε δεύτερο βαθμό – η εκδίκαση ενός κομματιού από αυτό το δικαστικό παζλ, που αφορά την απόπειρα ανθρωποκτονίας του 65χρονου δικηγόρου, ο οποίος πριν από τρεις μέρες προφυλακίστηκε για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση με έδρα τις φυλακές Κορυδαλλού.

-Πότε θα συνεχιστεί η δίκη;

-Ποιος είναι ο ρόλος των κρατουμένων;

-Γιατί δόθηκε διαταγή μεταγωγής του προφυλακισμένου δικηγόρου;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Πέμπτης

Το δικαστικό κουβάρι και η μαφία των φυλακών