Το πρόγραμμά σου είναι τόσο φορτωμένο, που δεν έχεις χρόνο ούτε να πας στο γυμναστήριο, ούτε για κολύμπι, ούτε για να ακολουθήσεις κάποια άλλη δραστηριότητα που θα σε βοηθήσει να γυμνάσεις το σώμα σου και να βελτιώσεις την εικόνα του, μέχρι το καλοκαίρι; Κι όμως υπάρχουν συνήθειες που μπορείς να υιοθετήσεις στην καθημερινότητά σου προκειμένου να γυμνάσεις πόδια, κοιλιά, πλάτη, καίγοντας ταυτόχρονα θερμίδες, και να αποκτήσεις σταδιακά το καλλίγραμμο σώμα που επιθυμείς.

Για αρχή πες… καλημέρα στο σώμα σου, με διατάσεις, οι οποίες βοηθούν να αιματώνονται οι μύες και να ξεπιάνονται από τον ύπνο. Μόλις σηκωθείς από το κρεβάτι τεντώσου με τα χέρια ψηλά, στρίβοντας λίγο τη λεκάνη δεξιά-αριστερά και σφίγγοντας τους μυς. Mείνε στη θέση αυτή για 10» αναπνέοντας κανονικά.

Τώρα που ζεσταίνει ο καιρός άρχισε τα… σκοτσέζικα ντους. H εναλλαγή ζεστού και κρύου σφίγγει τους μυς και τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, βελτιώνοντας το μεταβολισμό σου. Βρέξε πρώτα το ένα χέρι, το αντίστοιχο πόδι κ.ο.κ. και γενικότερα επίμεινε στα σημεία που έχεις μεγαλύτερη χαλάρωση.

Στάσου στις μύτες των ποδιών αλλά και στις φτέρνες για 4 τουλάχιστον λεπτά συνολικά καθώς ετοιμάζεσαι για τη δουλειά, το σούπερ μάρκετ κ.ο.κ.. δεδομένου ότι με την κίνηση αυτή γυμνάζεις τις γάμπες σου, εκμεταλλευόμενη το βάρος του σώματός σου.

Έτσι ή αλλιώς φρόντισε όταν περπατάς να έχεις μεγάλο διασκελισμό. Aυξάνοντας το διασκελισμό και βοηθώντας την κίνηση με τη συμμετοχή των χεριών εμπρός-πίσω  γυμνάζεις τους μυς των ποδιών, αλλά και του κορμού, ενώ καις περισσότερες θερμίδες (π.χ. σε 30′ αν είσαι 60 κιλά θα κάψεις 116 θερμίδες κ.ο.κ.)

Άφησε το αυτοκίνητο 15′ μακριά από τη δουλειά προκειμένου να εξασφαλίσεις 30′ περπάτημα την ημέρα. Αν αυτή την «σπαστή» άσκηση την συνδυάσεις με μικρές ανηφόρες θα κάψεις άλλες τόσες θερμίδες και βάλε.

Κατήργησε το ασανσέρ και ανεβοκατέβα τις σκάλες  με τα πόδια σε σπίτι και δουλειά. Είναι σαν να κάνεις step. Ανέβα αργά δύο-δύο τα σκαλοπάτια και κατέβα με λίγο πιο έντονο ρυθμό. Έτσι γυμνάζεις τους μύες των ποδιών και βελτιώνεις την αντοχή σου και σε 15′ καις πάνω από 100 θερμίδες.

Mεταφέροντας τα ψώνια μέσα στο σουπερμάρκετ με καλαθάκι και όχι με καρότσι, γυμνάζεις τους μυς των χεριών αντικαθιστώντας τα βαράκια στο γυμναστήριο. Το ίδιο κάνεις με τα ψώνια της λαϊκής. Mην ξεχνάς να αλλάζεις συχνά χέρι.

Ένας τρόπος να βελτιώσεις την ισορροπία σου και να γυμνάσεις συμμετρικά όλο το σώμα είναι να στέκεσαι όρθια στο λεωφορείο και στο μετρό χωρίς να κρατιέσαι και βάζοντας περισσότερη δύναμη στους μυς των ποδιών. Πρόσεξε όταν το λεωφορείο στρίβει για να κρατήσεις ισορροπία. Mένοντας όρθια στο λεωφορείο για 15′ καις 36 θερμίδες.

Κερδίζεις κάτι και από τις διαδρομές  στο γραφείο όταν πρέπει να συνεννοηθείς με κάποιον συνάδελφό σου. Ετσι ή αλλιώς να σηκώνεσαι από την καρέκλα για να ξεπιάνεσαι και να τεντώνεσαι.

Εννοείται πως γυμνάζεσαι ακόμη περισσότερο όσο πιο καλή νοικοκυρά είσαι, κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού. Για παράδειγμα εάν είσαι 70 κιλά με το σφουγγάρισμα για 15′ καις 68 θερμίδες, με το ξεσκόνισμα για 15′ άλλες 43 , και με το τρίψιμο μπανιέρας 68 θερμίδες. Να θυμάσαι ότι το κύριο είναι να αποφασίσεις να αθληθείς στην καθημερινότητά σου, από κει και πέρα υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό με επιτυχία.