Για «μέτρια χρονιά με 111 νεκρούς από τη γρίπη» έκανε λόγο ο Παύλος Πολάκης (σε συνέντευξη που έδωσε πριν τον τελευταίο απολογισμό σύμφωνα με τον οποίο οι νεκροί έφθασαν τους 122…) κατηγορώντας για άλλη μια φορά τα ΜΜΕ και την αντιπολίτευση ότι «προσπαθούν να βγάλουν υπεραξία από τους νεκρούς».

Μιλώντας στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επιχείρησε για άλλη μια φορά να κάνει συμψηφισμούς και συγκρίσεις για να αποσείσει τις ευθύνες του υπουργείου του οποίου ο ίδιος προϊσταται.

«Δεν υποβαθμίζω τους νεκρούς. Καλώς ή κακώς έχουμε νεκρούς κάθε χρόνο γιατί υπάρχουν ευπαθείς οργανισμοί. Δεν είναι μια ελαφριά χρονιά με 40-50 νεκρούς, υπήρξαν και χρονιές με 300 νεκρούς» είπε ο Π. Πολάκης.

Στην ίδια συνέντευξη είπε ότι πιστεύει πως το κόμμα του θα κερδίσει τις εκλογές. «Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την επόμενη τετραετία γιατί οι υλικοί όροι υπαρξης θα καθορίσουν τη συμπεριφορά τους», είπε και στη συνέχεια φρόντισε να μας ενημερώσει για το ποσοστό των Ελλήνων πολιτών οι οποίοι κατά την εκτίμησή του έχουν… δημοκρατικό φρόνημα…

«Το δημοκρατικό στρατόπεδο στη χώρα είναι το 60% και επικεφαλής αυτού τα τελευταία 4 χρόνια είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και θα φτιάξει το μέτωπο που πρέπει», είπε ο Παύλος Πολάκης.

Σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη η χώρα βγήκε από το τρίτο μνημόνιο «γιατί ο κόσμος βάζει πλάτη και μας στηρίζει, δεν βγαίνει στους δρόμους και δεν κλέβουμε γιατί αυτά που βγαίνουν τα μοιράζουμε στους πιο κάτω».

Ο κ. Πολάκης φρόντισε να πει και μια καλή κουβέντα για τον προϊστάμενό του, λέγοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας «ήταν ο ένας από τους τρεις λόγους που εντάχθηκα στο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι καλός άνθρωπος και σαν προσωπικότητα και ευγενής. Οι άλλοι δύο ήταν επειδή κατάλαβα ότι είναι καθαρός και ότι είπε «πάμε να κυβερνήσει η αριστερά και να αλλάξουμε τα πράγματα»».

«Μου έχει πει κάποιες φορές ότι τα τραβάω στο θέμα των εκφράσεων αλλά όταν σε πυροβολούν με 45αρι δεν μπορείς να ραντίζεις με βασιλικό» πρόσθεσε με τον γνωστό γλαφυρό του τρόπο ο κ. Πολάκης.