Συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, αναφορικά με δηλώσεις του δεύτερου «πως η Μακεδονία ήταν ξακουστή ως Μακεδονία των γειτόνων στο παρελθόν».

Με νέα ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία εξαπολύει επίθεση στον κ. Παππά λέγοντας πως «αντί να ζητήσει συγγνώμη για την ασύλληπτη χθεσινή του προσβολή στους Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες, προσπαθεί να τη δικαιολογήσει με ένα παραλήρημα χυδαιότητας, ύβρεων και ψεμάτων».

«Του είναι δύσκολο προφανώς να συμβιβαστεί με τις άδειες αίθουσες που αντίκρισε στην φρουρούμενη περιοδεία του. Ας το συνειδητοποιήσουν, ωστόσο, στον ΣΥΡΙΖΑ: Ολοένα και λιγότεροι θα είναι στο εξής οι στημένοι χειροκροτητές τους και άφθονοι μόνον οι αστυνομικοί που θα τους συνοδεύουν» αναφέρει η Πειραιώς.

Απάντηση Παππά

Παίρνοντας τη σκυτάλη, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αναφέρει πως «συγγνώμη οφείλει να ζητήσει η Νέα Δημοκρατία για τα αμέτρητα ψέματα στο Μακεδονικό και για την πατριδοκαπηλεία»,

Στο πλαίσιο αυτό, επιμένει να υποστηρίζει πως «όλος ο κόσμος πριν τις Πρέσπες αποκαλούσε τη γειτονική χώρα σκέτο ‘Μακεδονία’».

«Η ΝΔ χαρακτηρίζει τη Συμφωνία προδοτική, αλλά δεν ζητά τη ψήφο του λαού για να την αλλάξει. Πόση υποκρισία; Τέλος, έχασε μια ακόμα ευκαιρία να καταδικάσει το φασιστικό σύνθημα ‘αλήτες, προδότες πολιτικοί’ και τις αντισυγκεντρώσεις μιας απολύτως μειοψηφικής μερίδας ακραίων. Ο κατήφορος συνεχίζεται. Ο δημοκρατικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του» καταλήγει ο κ. Παππάς.