Σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου σημειώνοντας ότι πρέπει «να απαλλαγούμε από τον καρνάβαλο που κυβερνά».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως η ίδια κατάλαβε προς τα που κινείται αυτή η κυβέρνηση «με την προδοσία του Ιουλίου του 2015». Αν το είχα αντιληφθεί νωρίτερα, σημείωσε, δεν θα ήμουν εκεί. «Οι απατεώνες πάντοτε πείθουν γι΄ αυτό και είναι απατεώνες. Δεν φταίνε οι πολίτες που εξαπατήθηκαν αλλά οι απατεώνες. Ας δώσουν οι πολίτες εμπιστοσύνη σε δυνάμεις , στην Πλεύση Ελευθερίας που επικεντρώνεται στους πολίτες, στον λαό και στην πατρίδα μας».

Με αφορμή, δε, την εισαγγελική διάταξη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, βάσει της οποίας 20 εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για πλημμελήματα, η κυρία Κωνσταντοπούλου επέμεινε ότι οι κατηγορίες θα έπρεπε να είναι σε κακουργηματικό βαθμό, συμπεριλαμβάνοντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, τους αρμόδιους υπουργούς και γενικότερα όλους όσους συμμετείχαν στη σύσκεψη – παρωδία το βράδυ της «μαύρης Δευτέρας». Μάλιστα σημείωσε πως το μόνο πράγμα που ένοιαζε τους κυβερνώντες σε εκείνη τη σύσκεψη ήταν να σώσουν την «καρέκλα» τους και τον εαυτό τους.

Χαρακτήρισε «κούφια» την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για τη φονική πυρκαγιά με τους 100 νεκρούς από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας εκ νέου ότι θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί.