«Είναι πολύ αμφίβολο, αν θα μπορούν να κυβερνήσουν και τυπικά μετά το αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου», δηλώνει στην Real News ο υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Τάκης Θεοδωρικάκος.

Εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση ότι εάν το Μέγαρο Μαξίμου δεν επιλέξει να κάνει τις εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές, τότε μετά τις 26 Μαΐου θα είναι μια ηττημένη κατά κράτος κυβέρνηση με τη σφραγίδα του λαού.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η εκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η πιο κίτρινη όλων των εποχών, με ψευδεπίγραφα διλήμματα και συκοφαντικές επιθέσεις. Υπογράμμισε ωστόσο ότι «δεν τους ακούει πλέον κανένας λογικός άνθρωπος».

Ο κ. Θεοδωρικάκος στάθηκε και στο θέμα της ασφάλειας ως βασική ανησυχία των πολιτών: «Δεν υπάρχει δημοκρατία και ελευθερία, χωρίς ασφάλεια. Η παρουσία της αστυνομίας στις γειτονιές για να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα είναι ανάγκη να ενισχυθεί. Άρα, το πρόβλημα είναι κοινό για όλους: Αριστερούς, δεξιούς, κεντρώους πολιτικούς. Όλους τους απασχολεί αυτό το πρόβλημα». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δυστυχώς ανέχεται και τους εγκληματίες και τους μπαχαλάκηδες, αυξάνοντας την ανομία».

Καταλήγοντας,  ο συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας ανέδειξε τα διλήμματα που οδηγούν στον δρόμο προς τις κάλπες: «Τα διλήμματα σχηματοποιούνται ως εξής: Αλήθεια ή ψέματα, ευκαιρίες και δουλειές για τους πολλούς ή φτωχοποίηση. Και τελικά όλα αυτά προσωποποιούνται: Κυριάκος Μητσοτάκης ή Αλέξης Τσίπρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.