Τα βέλη του στην κυβέρνηση αλλά και ευθέως στον Αλέξη Τσίπρα έστρεψε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια περιοδείας του στη Ρόδο.

Με αιχμή την τροπολογία της κυβέρνησης για τις τιμές των φαρμάκων ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «η απερχόμενη κυβέρνηση φέρεται μερικές φορές στη Βουλή ως τροχονόμος συμφερόντων, κάτι το οποίο εξηγεί γιατί Τσίπρας θέλει να μείνει λίγους μήνες ακόμα στην εξουσία» και πρόσθεσε ότι «είναι ο ίδιος Πρωθυπουργός που με αφορμή τη Novartis κατακεραύνωνε την αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας σε εμάς για διευθετήσεις και στήνοντας μια σκευωρία. Αυτή είναι η αξιοπιστία της σημερινής κυβέρνησης».

Την ίδια στιγμή ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική και στη Ρένα Δούρου και τη στάση της μετά την απαγγελία κατηγοριών από την Εισαγγελία για την τραγωδία στο Μάτι, σημειώνοντας ότι: «Αντί κάποιοι επιτέλους να σκύψουν σιωπηλά το κεφάλι να σεβαστούν μνήμη 100 νεκρών να ψελλίσουν έστω και καθυστερημένα ένα συγνώμη συνεχίζουν και σήμερα να κουνούν το δάχτυλο με περίσσια αλαζονεία και περιφρόνηση στην πολιτική κριτική που τους ασκείται». Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε όχι την παραίτηση της περιφερειάρχη Αττικής, αλλά «από τους πολίτες της Αττικής να στείλουν στις επερχόμενες εκλογές το μήνυμα στην κα Δούρου και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ένα μήνυμα που θα στείλει και την κα Δούρου και τον κ. Τσίπρα επιτέλους στο σπίτι τους» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε μήνυμα προς την κυβέρνηση και για τα εθνικά θέματα, με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη, λέγοντας: «Άκουσα κάποιους τοπικούς βουλευτές των Δωδεκανήσων να εκλιπαρούν περίπου τον κ. Τσίπρα να διαπραγματευτεί μια αντίστοιχη, με αυτή των Πρεσπών, συμφωνία και με την Τουρκία. Όχι, ας το αφήσουν παρακαλώ, αρκετή ζημιά έχουν κάνει στα εθνικά θέματα. Να μην ανοίξουμε λίγο πριν τις εκλογές άλλες εθνικές πληγές».

Τέλος ο Κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα στήριξης στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και εκ νέου υποψήφιο με τη Νέα Δημοκρατία, Γιώργο Χατζημάρκο, που θεωρείται ένα από τα φαβορί της Πειραιώς στις 13 περιφέρειες για νίκη ακόμα και από τον πρώτο γύρο. Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κ. Χατζημάρκος θα επανεκλεγεί γιατί έκανε έργο στο Νότιο Αιγαίο άφησε το δικό του αποτύπωμα και ευχήθηκε στον υποψήφιο του κόμματος Αντώνη Καμπουράκη να είναι δήμαρχος Ρόδου στην επόμενη επίσκεψη του στο νησί.