Στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των τελευταίων καινοτομιών της μάρκας στη Γενεύη, ο Πρόεδρος της SEAT Luca de Meo δήλωσε ότι «μετά από τρία συναπτά έτη ανάπτυξης και επίτευξης ιστορικού ρεκόρ πωλήσεων το 2018, ερχόμαστε στη Γενεύη με τρία ισχυρά νέα και ουσιαστικά με το μήνυμα ότι αυτή η εταιρεία δεν ήταν ποτέ τόσο ανταγωνιστική όσο είναι σήμερα και θα συνεχίσει να είναι ισχυρή και στο μέλλον».

Ειδικότερα, η εταιρία παρουσιάζει για πρώτη φορά παγκοσμίως στη Γενεύη δύο πρωτότυπα αυτοκίνητα: το el-Born, το πρώτο 100% ηλεκτρικό όχημα βασισμένο στην πλατφόρμα MEB της Volkswagen Group και το CUPRA Formentor, ένα υψηλής απόδοσης υβριδικό CUV με CUPRA DNA, το πρώτο όχημα που κατασκευάστηκε ειδικά για τη συγκεκριμένη μάρκα.

Το El-Born θα κυκλοφορήσει ως μοντέλο παραγωγής το 2020, θα κινείται από ηλεκτροκινητήρα που θα αποθηκεύει την ενέργεια σε μια μπαταρία 62 kWh και η αυτονομία του θα αγγίζει τα  420 χιλιόμετρα.

Η φόρτισή της μέχρι το 80% θα πραγματοποιείται σε 47 λεπτά, με με ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος 100 kW. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 201 ίππους και θα εξασφαλίζει ένα 0-100 σε 7,5 δεύτερα.