Δεν χρειάστηκαν παρά ελάχιστες ώρες οι κουκουλοφόροι και οι χούλιγκανς το Σάββατο το βράδυ για να προχωρήσουν σε μία βίαιη επίδειξη δύναμης, σπάζοντας, καίγοντας, εκφοβίζοντας και τρομοκρατώντας αστυνομικούς και απλούς πολίτες, ενώ την ίδια στιγμή ο Ρουβίκωνας συνεχίζει την επαναστατική γυμναστική καθημερινά με χτυπήματα σε διάφορους στόχους.

Η εικόνα παντελούς έλλειψης ασφάλειας που παρουσιάζει η χώρα με συγκεκριμένες ευθύνες να αποδίδονται στην κυβέρνηση καθώς και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τις επικεφαλής, κυρία Γεροβασίλη και κυρία Παπακώστα, έχει σαν αποτέλεσμα να ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα βίαια επεισόδια ξεκίνησαν από το απόγευμα του Σαββάτου, οπότε χούλιγκανς συγκρούστηκαν στους δρόμους της Νίκαιας, προκαλώντας ζημιές σε αυτοκίνητα και καταστήματα, ενώ αμέσως μετά σε δύο σημεία της Αττικής, στο Παπαστράτειο αλλά και στο γήπεδο του Αιγάλεω, επίσης χούλιγκανς εισέβαλαν σε αγώνα πόλο γυναικών και σε αγώνα μπάσκετ της Α2 κατηγορίας επιτιθέμενοι εναντίον όλων και προκαλώντας ζημιές και τραυματισμούς κατά όποιου προσπάθησε να αντισταθεί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και στα δύο γήπεδα όπου βρίσκονταν μικρά παιδιά η πολιτεία ήταν απούσα αφήνοντας όλο το χώρο στους χούλιγκανς να… δράσουν.

Τα επεισόδια ωστόσο δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς κουκουλοφόροι επιτέθηκαν καταδρομικά και στο αστυνομικό τμήμα της Ακρόπολης στο Κουκάκι, στο οποίο στεγάζεται η τουριστική αστυνομία. Μια περιοχή που σφύζει από ζωή.

Ωστόσο τα έκτροπα δεν περιορίστηκαν στην Αθήνα, αφού και στη Θεσσαλονίκη, ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε βγαίνοντας από την πλατεία χημείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και κινήθηκε κατά των στατικών διμοιριών που βρίσκονταν στο τουρκικό προξενείο. Οι κουκουλοφόροι πέταξαν περισσότερες από εκατό βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων, προκαλώντας φθορές και σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Για «απαράδεκτες και επικίνδυνες» «καταδρομικές επιθέσεις» στο αστυνομικό τμήμα της Ακρόπολης αλλά και στην διμοιρία των ΜΑΤ στην Θεσσαλονίκη, έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας σε ανάρτηση του στο Twitter την Κυριακή: «Πλέον οι Αστυνομικοί μας διακινδυνεύουν συνεχώς την σωματική τους ακεραιότητα και την ζωή τους ακόμη από τις μολότοφ», ενώ παράλληλα επιτέθηκε στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, λέγοντας ότι είναι «ανύπαρκτη».

«Άλλη μια νύχτα τρόμου ζήσαμε χθες με πολλαπλές επιθέσεις κουκουλοφόρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι κυρίες Υπουργοί όμως, απέδειξαν και με χθεσινές δηλώσεις τους ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου» ανέφερε σε ανακοίνωση της η Εύη Χριστοφιλοπούλου, βουλευτής του ΚΙΝΑΛ. Αναφερόμενη στην ηγεσία του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σημειώνει: «Η αδυναμία τους γίνεται πια επικίνδυνη για τους πολίτες. Το μόνο που “διακρίνονται” είναι το να στέλνουν δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ για να περιφρουρήσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την οργή των πολιτών».