Από τα σημαντικότερα μυστικά ομορφιάς για μια γυναίκα με ωραία επιδερμίδα και γενικότερα δέρμα είναι η σωστή ενυδάτωση. Ωστόσο ορισμένες ειδικά όταν έχει κρύο δυσκολεύονται να πιουν αρκετό νερό, την ποσότητα που απαιτείται ώστε να διατηρείται ενυδατωμένος ο οργανισμός,  με αποτέλεσμα η επιδερμίδα σταδιακά να αφυδατώνεται, να χάνει το σφρίγος της, και η ξηρότητα να κάνει την εμφάνισή της ειδικά στην περιοχή των ματιών. Τι μπορείς λοιπόν να κάνεις προκειμένου να καταναλώνεις τουλάχιστον 6 με 8 ποτήρια νερό ημερησίως;

Αρχικά για να μην ξεχνάς να πιεις νερό, φρόντισε  να έχεις διαθέσιμο ένα μπουκαλάκι στην τσάντα σου, καθώς και στο γραφείο σου. Βλέποντάς το θα θυμάσαι πιο εύκολα να πίνεις νερό.

Αν δεν σου αρέσει η γεύση του νερού, βρες υποκατάστατα. Δοκίμασε ανθρακούχο, νερό με γεύση, νερό το οποίο έχεις αρωματίσεις π.χ. με λεμόνι και δυόσμο, αλλά και αφεψήματα που μπορείς να φτιάξεις  χρησιμοποιώντας για παράδειγμα τσουκνίδα, δίκταμο και λουΐζα ή φασκόμηλο, τα οποία σε βοηθούν και με τις κατακρατήσεις. Αυτό το μείγμα μπορείς να το πάρεις και μαζί σου στη δουλειά σε ένα θερμός.

Μπορείς να πιεις και τσάι, γάλα ή χυμούς – αλλά με μέτρο πάντα λόγω των θερμίδων που περιέχουν. Αν τίποτα δεν πιάνει φρόντισε να καταναλώνεις σούπες, λαχανικά (π.χ. μπρόκολο, μαρούλι, αγγούρι, τομάτα, σπανάκι, πιπεριά) και φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό (π.χ. γκρέιπφρουτ) .

Μαζί με τον καφέ σου, το σνακ σου, το γεύμα και το δείπνο σου φρόντισε να καταναλώσεις ένα τουλάχιστον ποτήρι νερό. Πιες ακόμη ένα ποτήρι πριν κοιμηθείς κι άλλο ένα όταν ξυπνήσεις. Έτσι θα σου γίνει ρουτίνα.

Να ξέρεις ότι τα πικάντικα πιάτα σε κάνουν να διψάς περισσότερο, οπότε φρόντισε να τα εντάξεις στη διατροφή σου.

Να θυμάσαι να καταναλώνεις νερό και όταν πίνεις αλκοόλ όπως απόψε Τσικνοπέμπτη για να αποφύγεις την αφυδάτωση.