Σε ένα απίστευτο προπαγανδιστικό κήρυγμα που θυμίζει εποχές αλήστου μνήμης προχώρησε το πρωί ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος.

Απευθυνόμενος σε μαθητές του Δημοτικού που παρακολουθούσαν συνεδρίαση της Ολομέλειας από τα θεωρεία της Βουλής, ο κ. Πετρόπουλος είπε πως την περίοδο 2010-2014 άνθρωποι αυτοκτονούσαν και έτρωγαν από κάδους απορριμμάτων, μέχρι πυο ήρθε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και επανέφερε την κανονικότητα.

Μάλιστα, για να μην αφήσει περιθώριο… αμβιβολιών στους μικρούς μαθητές για το τι εννοούσε ο κ. Πετρόπουλος πρόσθεσε πως την περίοδο εκείνη είχαν εξαφανιστεί… οι γάτες και οι σκύλοι από την Αθήνα γιατί οι πεινασμένοι Αθηναίοι τους έπαιρναν τα αποφάγια (!)

Ακούγοντας τον προεδρεύοντα να καλωσορίζει 40 μαθητές από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Βλαχάτων Κεφαλληνίας και από το 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου ο κ. Πετρόπουλος παρενέβη λέγοντας στα παιδιά:

«Η εικόνα των κάδων απορριμμάτων στην Αθήνα, από όπου είχαν εξαφανιστεί οι γάτες και οι σκύλοι γιατί ήταν άνθρωποι που έτρωγαν τα αποφάγια, είναι μία εικόνα την οποία ίσως δεν προλάβατε να δείτε εσείς, παιδιά, αλλά είναι μια πραγματική εικόνα η οποία έχει εκλείψει».

Και συνέχισε, σύμφωνα πάντα με τα πείσημα πρακτικά της Βουλής: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η θνησιμότητα στην Ελλάδα από τα χρόνια 2010, 2011 μέχρι και το 2014 αυξήθηκε κατά 18% και οι αυτοκτονίες πολιτών ανήλθαν στο 7,2%».

«Αντιμετωπίσαμε μια ανθρωπιστική κρίση στη χώρα και με δυσκολίες δημιουργήσαμε όρους για να αφήσουμε πίσω μας αυτό το παρελθόν. Διότι ο κατώτατος μισθός στην περίοδο 2010-2014 μειώθηκε κατά 22% για τους άνω των είκοσι πέντε και κατά 32% για τους κάτω των είκοσι πέντε και γενικά υπήρξε μία μείωση της κατά κεφαλήν δαπάνης κοινωνικής προστασίας κατά 18% μεταξύ 2010- 2014».

Πέρα από το κήρυγμα, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, που κατά τη διάρκεια της θητείας του καταργήθηκε το ΕΚΑΣ και μειώθηκαν οι συντάξεις, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Νότη Μηταράκη απέφυγε να απαντήσει τι θα γίνει με τις συντάξεις χηρείας, ενώ όσον αφορά τα λάθη στα αναδρομικά των συνταξιούχων ειδικών μισθολογίων, τα… φόρτωσε «στην πολυπλοκότητα του συστήματος και τις ελλείψεις των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από