Αμετανόητος και πάλι εμφανίστηκε ο Παύλος Πολάκης αναφορικά με το γεγονός ότι «πιάστηκε» να καπνίζει μέσα στο υπουργείο Υγείας.

Αποφεύγοντας και πάλι να ζητήσει συγγνώμη ή έστω να παραδεχτεί το λάθος του δεδομένου του θεσμικού του ρόλου, μετά τη δημόσια αντιπαράθεση που είχε μέσω social media με τον ευρωπαίο επίτροπο Υγείας, στον οποίο είχε διαμηνύσει ότι θα κόψει το τσιγάρο όποτε θέλει ο ίδιος, ο κ. Πολάκης απέδωσε σήμερα το σάλο που είχε δημιουργηθεί με τη φωτογραφία του σε… μικροπολιτική εκμετάλλευση του θέματος από την αντιπολίτευση, προχωρώντας μάλιστα στο σημείο να το χαρακτηρίσει… στημένο.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, πάντως, παραδέχτηκε από τη Βουλή τις βλαπτικές συνέπειες του τσιγάρου και μάλιστα στο πλαίσιο της συζήτησης για τα μέτρα περιορισμού του, έδωσε μία προσωπική πινελιά, αποκαλύπτοντας πως ο ίδιος επιχείρησε 3 φορές να το κόψει, αλλά το ξανάρχιζε λόγω του στρες από τα αλλεπάλληλα χειρουργεία και τις καταστάσεις που αντιμετώπιζε ως γιατρός στις ΜΕΘ.

«Υπάρχουν παραδείγματα ανθρώπων, χειρουργών, που λόγω τρόπου δουλειάς και του στρες ξεθύμαναν εκεί. Εγώ το είχα κόψει 3 φορές και το ξεκίνησα με τον ίδιο τρόπο. Βράδυ μετά από πάρα πολύ βαρύ χειρουργείο που είχα μέσα στη ΜΕΘ», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ απαντώντας στις επικρίσεις του Προέδρου της ΝΔ για τη μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, υποστήριξε ότι δεν απαιτείται η αλλαγή του νόμου για να μην καπνίζει κάποιους.

Ο ίδιος επισήμανε ότι για τη μείωση των καπνιστών απαιτείται μία μεγάλη εκστρατεία στις μικρές ηλικίες.

«Αν δεν υπάρξει παρέμβαση στις μικρές ηλικίες, δεν θα αλλάξουν οι γενιές. Δεν αλλάζουν συνήθειες με άνωθεν επιβολή μόνο»ανέφερε χαρακτηριστικά.