Οταν για μια ταινία έρχεται η ώρα του τρέιλερ, υπάρχουν δύο σχολές που αντιπροσωπεύονται από δύο πρόσφατα παραδείγματα. Η πρώτη είναι εκείνη που κρατάει τα χαρτιά της κλειστά, αποφεύγοντας να αποκαλύψει το οτιδήποτε σημαντικό για την ταινία. Κλασικό παράδειγμα τα δύο πρώτα τρέιλερ του «Avengers: Endgame», που έδειξαν αρκετές σκηνές χωρίς όμως να μας πουν τι απέγιναν όλοι εκείνοι οι ήρωες που χάθηκαν στο τέλος του «Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας».

Η δεύτερη σχολή συνοψίζεται στη φράση «θα σου τα πετάξω όλα στη μούρη και θα σου αρέσει και θα έρθεις για να δεις και την ταινία». Αυτό ακριβώς γίνεται με το νέο τρέιλερ του «Pet Sematary» («Νεκρωταφίο Ζώων» στα – επίτηδες ανορθόγραφα – ελληνικά), από το ομώνυμο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ.

Μέσα σε λιγότερο από δυόμισι λεπτά μας δείχνει σχεδόν όλη την ταινία. Μαθαίνουμε την υπόθεση, τι είναι το νεκροταφείο του τίτλου, τι μπορεί να κάνει, ποιος ζει, ποιος πεθαίνει, ποιος ανασταίνεται… Και όσοι έχουν διαβάσει το βιβλίο του Κινγκ (για πολλούς, το πιο τρομαχτικό του) ή/και έχουν δει την ταινία του 1989, διαπιστώνουν μια πολύ μεγάλη αλλαγή σε σχέση με το πρωτότυπο υλικό: το παιδί της οικογένειας που πεθαίνει και επιστρέφει στη ζωή με δολοφονικές διαθέσεις δεν είναι ο τρίχρονος Κέιτζ, αλλά η οκτάχρονη Έλι. Μια πρωτοβουλία που οι δημιουργοί της ταινίας υπερασπίστηκαν πειστικά μιλώντας στο Entertainment Weekly: ένα τρίχρονο αγόρι – δολοφόνος απλά δεν είναι αρκετά τρομαχτικό για αυτό που είχαν στο μυαλό τους.

Δεν πιστεύουμε πάντως να υπάρχει έστω και ένας φαν του Στίβεν Κινγκ ή των ταινιών τρόμου που θα «χαλαστεί» από τις αποκαλύψεις και δεν θα σπεύσει να δει το «Pet Sematary» στις 5 Απριλίου.