Τα mini –car ήταν πάντα μια κατηγορία που έμενε στο …ράφι, από τις εταιρείες αυτοκινήτων.

Ελάχιστα από αυτά άγγιζαν τις βιτρίνες των αντιπροσωπειών, μιας, και δεν είχαν τόσο μεγάλη απήχηση, όσο θα έπρεπε. Σήμερα, σε μια αγορά, που θέλει να δώσει λύσεις σε όσους κινούνται μέσα στην πόλη και με γνώμονα ότι η ηλεκτροκίνηση είναι διαδεδομένη σε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες, αρκετές φίρμες ποντάρουν στα μικρά μοντέλα, όπως η Seat, που σήμερα το πρωί παρουσίασε το νέο SEAT Minimó,

Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τον πρόεδρο της SEAT Λούκα Ντε Μέο  να τονίζει τα θετικά στοιχεία του, όπως ότι : «το SEAT Minimó έχει σχεδιαστεί ειδικά για να προσαρμοστεί στις πλατφόρμες κινητικότητας που θα διαμορφώσουν το μέλλον της αστικής οδήγησης».

To μεγάλο του πλεονέκτημα είναι το μήκος, που αγγίζει τα 2,5 μέτρα! Επίσης,  καταλαμβάνει χώρο 3,1 τετραγωνικών μέτρων έναντι των 7,2 τετραγωνικών μέτρων ενός κανονικού αυτοκινήτου, μειώνοντας σημαντικά το αστικό οικολογικό αποτύπωμα.

Τέλος κινείται από ηλεκτροκινητήρα, ενώ σε συνδυασμό με ένα προηγμένο σύστημα εναλλαγής μπαταριών, η πλήρης φόρτιση του μπορεί να επιτευχθεί σε λίγα μόνο λεπτά προσφέροντας 100 χιλιόμετρα αυτονομία.