Η επέλαση της Ωκεανίδας συνεχίζεται και σήμερα με αμείωτο ρυθμό. Η πυκνή χιονόπτωση που σημειώθηκε στο Πήλιο το Σάββατο συνεχίστηκε καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας και συνέθεσε ένα κατάλευκο τοπίο στην περιοχή.

Ο όγκος του χιονιού ήταν τόσο μεγάλος που έθαψε στην κυριολεξία τα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Από τον Άνω Βόλο και πάνω, προς το Πήλιο, τα πάντα έχουν καλυφθεί από το παχύ στρώμα χιονιού και τα μηχανήματα της περιφέρειας δουλεύουν ασταμάτητα προκειμένου να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι, ιδιαίτερα στον οδικό άξονα Βόλου-Πορταριάς-Χανίων-Ζαγοράς, όπου το χιόνι έφθασε το 1,5 μέτρο και από τους εκχιονισμούς έχει δημιουργηθεί «τείχος χιονιού» που ξεπερνά τα 2 μέτρα και καθιστά δύσκολη την κίνηση των αυτοκινήτων.

Το ίδιο σκηνικό και στον νότιο οδικό κλάδο μέσω Τσαγκαράδας, όπως και στο νότιο Πήλιο προς Αργαλαστή, Λαύκο και Προμύρι που εκχιονίζονται οι δρόμοι, παρά την έντονη χιονόπτωση, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Στην Πορταριά το χιόνι έχει φθάσει τα 20 εκατοστά,στα Χάνια ξεπέρασε το 1,5 μέτρο και στις Αγριολεύκες στο χιονοδρομικό κέντρο το ύψος του χιονιού φθάνει τα δύο μέτρα, αλλά παραμένει κλειστό και σήμερα λόγω της χιονοθύελλας που επικρατεί και των σφοδρών ανέμων.

https://twitter.com/meteogr/status/1099629468501581824

https://twitter.com/meteogr/status/1099620317364961280