Οι στίχοι που γράφει και τραγουδάει εδώ και δεκαετίες μεταξύ άλλων μιλούν για τον ολοκληρωτισμό, το θάνατο, τον πόλεμο και την εξουσία. Στην περσινή του περιοδεία έμπλεξε την μουσική με την πολιτική με αναφορές στον Τραμπ ως γουρούνι ενώ δίχασε το κοινό του σε συναυλία στη Βραζιλία όταν τα έβαλε από σκηνής με τον τότε ακροδεξιό υποψήφιο πρόεδρο της χώρας Ζαΐχ Μπολσονάρου και νυν νικητή των εκλογών. Τώρα ο Ρότζερ Γουότερς, έστρεψε την προσοχή του στη Βενεζουέλα κατακρίνοντας επικείμενη συναυλία για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας και την προώθησή της στη χώρα.

Ο συνιδρυτής των Pink Floyd σε βίντεό του που ανέβασε στο λογαριασμό του στο twitter τονίζει πως πίσω από τη συναυλία βρίσκεται η απόπειρα των Ηνωμένων Πολιτειών να αμαυρώσουν την εικόνα της σοσιαλιστικής κυβέρνησης της χώρας. Την αντίδρασή του φαίνεται πως πυροδότησε η εμπλοκή του δισεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον. Ο ιδρυτής της Virgin στηρίζει τη συναυλία Venezuela Live Aid που θα δοθεί σήμερα στην πόλη Κουκούτα της Κολομβίας, πάνω στα σύνορα των δύο χωρών. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν 100 εκατομμύρια δολάρια για τρόφιμα και φάρμακα για τους Βενεζουελάνους που αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις και τα οποία θα προωθηθούν από την αντιπολίτευση στη χώρα. Ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο αρνείται να δεχτεί οποιαδήποτε βοήθεια. Μέχρι στιγμής οι τραγουδιστές Αλεχάντρο Σανς, Λουίς Φόνσι και Μαλούμα έχουν επιβεβαιώσει ότι θα εμφανιστούν ενώ ο Μανού Τσάου διέψευσε τις φήμες.

https://twitter.com/rogerwaters/status/1097631133938913280

Αν και η εκδήλωση παραπέμπει στο Live Aid που είχε διοργανώσει το 1985 ο Μπομπ Γκέλντοφ για τη συγκέντρωση χρημάτων υπέρ της Αιθιοπίας, ο 75χρονος Γουότερς δεν πτοείται από τον ευγενική της σκοπό. «Έχει σχέση με τον Ρίτσαρντ Μπράνσον, που υιοθέτησε αυτό που λένε οι ΗΠΑ ότι “αποφασίσαμε να καταλάβουμε τη Βενεζουέλα για κάποιους λόγους», σχολίασε ο βετεράνος ροκάς. Στο βίντεό του δήλωσε σίγουρος ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών χρησιμοποιεί την ανθρωπιστική βοήθεια ώστε να παρουσιάσει μια ψευδή εικόνα για τη Βενεζουέλα και να δικαιολογήσει την αλλαγή του καθεστώτος.

Εκπρόσωπος της εταιρίας Virgin απέρριψε πάντως τους ισχυρισμούς του Γουότερ, λέγοντας πως «δεν είναι μια πολιτική δήλωση και οι Η.Π.Α. δεν εμπλέκονται ουδόλως». Ο τραγουδιστής πάντως, αποδίδοντας την πληροφόρηση σε φίλους του που ζουν σήμερα στο Καράκας τόνισε πως «δεν υπάρχει χάος, ούτε δολοφονίες, ούτε φαινομενική δικτατορία» ενώ κατέληξε διερωτώμενος «Θέλουμε πραγματικά να μετατραπεί η Βενεζουέλα σε άλλο ένα Ιράκ ή σε Συρία ή σε Λιβύη; Εγώ δεν θέλω, ούτε ο λαός της Βενεζουέλας θέλει».

Τα λόγια του ενθουσίασαν τον Πάμπλο, εγγονό του Σαλβαντόρ Αλιέντε, του πρώην προέδρου της Χιλής, ο οποίος σε βίντεό του στο youtube ευχαρίστησε τον Γουότερς για την υποστήριξή του. Ακόμα, τον κάλεσε να τραγουδήσει στη χώρα για δει την κατάσταση από κοντά και να υψώσει τη φωνή του κόντρα στην ιμπεριαλιστική πολιτική της Αμερικής. Ίσως και να εννοούσε τις δύο αντισυναυλίες σήμερα κι αύριο που ετοιμάζει η κυβέρνηση Μαδούρο στην Κουκούτα.