Σε θρίλερ έχει εξελίσσεται η αναζήτηση τεσσάρρων ατόμων, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν στην περιοχή του Γεροπόταμου, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από χείμαρρο.

Η επιχείρηση, σύμφωνα με το cretalive.gr, ξεκίνησε περίπου στη 1.00, μετά τα μεσάνυχτα και συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα, με τη συμμετοχή 30 υπαλλήλων της Πυροσβεστικής με 7 οχήματα.

Όπως δήλωσε o Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο όχημα επέβαιναν τέσσερα άτομα, η 30χρονη οδηγός, ο σύζυγος, ο πατέρας και η μητέρα της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιβαίνοντες ενημέρωσαν οι ίδιοι ότι έχουν παρασυρθεί και κινδυνεύουν να πνιγούν ενώ έδωσαν το στίγμα της περιοχής στην οποία βρίσκονταν.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι η οικογένεια επρόκειτο να μεταβεί σε κοινωνική εκδήλωση στην περιοχή της Πόμπιας.

Εκτιμάται ότι επιχείρησαν να μεταβούν στο χώρο της εκδήλωσης από κάποιον παράδρομο και όχι από τον κεντρικό δρόμο, με αποτέλεσμα το όχημα να παρασυρθεί από τα νερά χειμάρου.

https://www.facebook.com/diasostetimesara/videos/1249257025230828/

Εν τω μεταξύ, αργά το βράδυ του Σαββάτου καταγράφηκε ακόμα ένα περιστατικό παράσυρσης οχήματος από ορμητικά νερά στην περιοχή των Κάτω Γουβών Χερσονήσου. Οκτώ υπάλληλοι της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στην περιοχή με δύο οχήματα κατάφεραν να απεγκλωβίσουν μια γυναίκα 31 ετών.

Επίσης, το Σάββατο η ΕΜΑΚ απεγκλώβισε ένα κοπάδι με 20 πρόβατα από τον ποταμό Γεροπόταμο, καθώς η στάθμη του νερού ήταν υψηλή λόγω των βροχών και από μόνα τους δεν μπορούσαν να βγουν.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε το περασμένο 24ωρο στην Κρήτη 20 κλήσεις για απάντληση υδάτων από κατοικίες, κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων και έλαβε μέρος με 6 συνεργεία και 15 άτομα πραγματοποιώντας 16 αντλήσεις υδάτων, 3 κοπές δέντρων και 1 αφαίρεση αντικείμενου.