Γκρίνια προκαλεί στο ΣΥΡΙΖΑ η υπουργοποίηση των τέως στελεχών του ΠΑΣΟΚ με τους κομματικούς να δηλώνουν την απογοήτευση τους γιατί ενώ μέχρι σήμερα υπάρχουν στελέχη που περιμένουν στη σειρά να υπουργοποιηθούν επιλέχθηκαν τα συγκεκριμένα πρόσωπα, έστω και αν γίνονται κατανοητοί οι «στόχοι» του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος προχώρησε στον ανασχηματισμό με το βλέμμα στις κάλπες. Κάλπες οι οποίες – αν κρίνει κανείς και από τον ανασχηματισμό – τοποθετούνται περίπου στο Μάιο.

Για πολλούς – ακόμα και προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ – στο ΣΥΡΙΖΑ οι δύο μεταγραφές δεν δίνουν ιδιαίτερη ανάσα στην κυβέρνηση, κυρίως μετά και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για το τι έλεγαν μέχρι πολύ πρόσφατα εναντίον τη ςκυβέρνησης.

Το Μέγαρο Μαξίμου, παρόλα αυτά ακολουθεί σχέδιο κατάληψης του «μεσαίου χώρου», αφού τα δύο πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι, με σειρά πρωτοβουλιών, στις οποίες θα ανακοινώνονται πολιτικές συνεννοήσεις και συναντήσεις ή συγκλίσεις με πρόσωπα από τον κεντροαριστερό χώρο. Η κυβέρνηση εκτός από τη Χαριλάου Τρικούπη κοιτά και προς το χώρο της «Ανανεωτικής Αριστεράς» αλλά και του Ποταμιού, θεωρώντας ότι μπορεί να βρει συνομιλητές σε μία προσπάθεια να ανατρέψει τις δημοσκοπήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι αρκετοί είναι οι βουλευτοί και τα στελέχοι του ΣΥΡΙΖΑ που είναι εμφανώς αμήχανοι και «μουδιασμένοι» όταν τους ζητούν κάποιο σχόλιο για τον ανασχηματισμό…

Υπάρχουν άνθρωποι επίσης που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και στο παρελθόν είχαν συγκρουστεί πολιτικά με τα συγκεκριμένα στελέχη και σε κάθε περίπτωση ξαφνιάστηκαν από τις επιλογές του Α. Τσίπρα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την επόμενη μέρα, με το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να στρώνει το χαλί για τη δημιουργία ενός νέου φορέα και να συζητιέται για το αν τελικά η ρητορική για προοδευτικό πόλο θα μετατραπεί σε νέο κόμμα.