Στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (5-17 Μαρτίου) η SKODA θα παρουσιάσει το πρωτότυπο SKODA VISION iV, το επόμενο βήμα της μάρκας προς την ηλεκτροκίνηση. Μια πρώτη γεύση του πρώτου της μοντέλου που θα βασίζεται στη μεταβλητή πλατφόρμα MEB (Modular Electric Drive Kit) για εξέλιξη και κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων δίνει η φίρμα μέσω δύο νέων σκίτσων.

Το SKODA VISION iV, είναι ένα τετράθυρο crossover με coupé στυλ, με τροχούς 22 ιντσών και έντονη κλίση της οροφής στο πίσω μέρος.

Το εμπρός μέρος χαρακτηρίζεται από μια νέα εκδοχή της νέας μάσκας της SKODA ενώ το πίσω μέρος ξεχωρίζει από τις ανάγλυφες ακμές που συμβάλλουν στην αεροδυναμική και τα διάφανα πίσω φώτα LED.

Φέτος, η SKODA θα μπει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, μιας και θα λανσάρει το SUPERB PHEV με plug-in υβριδική τεχνολογία, καθώς και μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση του CITIGO.

Το 2020 θα ακολουθήσει το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής της μάρκας που θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB.

Στα επόμενα τέσσερα χρόνια, η SKODA επενδύει περίπου δύο δισεκατομμύρια ευρώ σε εναλλακτικά κινητήρια συστήματα και νέες υπηρεσίες κινητικότητας, ενώ έως τα τέλη του 2022 θα λανσάρει περισσότερα από 10 μοντέλα που θα χρησιμοποιούν την ηλεκτρική ενέργεια για την κίνησή τους.