Η βαυαρική φίρμα ανεβάζει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη στην κατηγορία των premium SUV, με τις νέες BMW X3 M και BMW X4 M που καυχιούνται για τις αγωνιστικές επιδόσεις τους και την απαράμιλλη πολυτέλεια τους.  Παράλληλα , η βαυαρική φίρμα λανσάρει τις αντίστοιχες εκδόσεις Competition των BMW X3 M και BMW X4 M.

Σημείο αιχμής ο νέος ισχυρότερος εξακύλινδρος βενζινοκινητήρας που έχει εμφανιστεί ποτέ σε μοντέλο BMW M , με με τεχνολογία M TwinPower Turbo, που στη συγκεκριμένη περίσταση αποδίδει 480 ίππους ενώ  για τις BMW X3 M Competition και BMW X4 M Competition αυξάνει την ισχύ 30 hp, φτάνοντας συνολικά τους 510 ίππους.

Ο νέος κινητήρας συνεργάζεται με ένα οκτατάχυτο κιβώτιο M Steptronic με Drivelogic και χρησιμοποιεί το νέο σύστημα τετρακίνησης M, που έκανε το ντεμπούτο του στην BMW M5. Το σύστημα τετρακίνησης M xDrive μεταφέρει περισσότερη ροπή στους πίσω τροχούς και προσφέρει στους ιδιοκτήτες των BMW X3 M και BMW X4 M δύο προγράμματα οδήγησης AWD.

Οι BMW X3 M και BMW X4 M προσφέρουν επιτάχυνση από τα 0-100χλμ/ώρα σε 4,2 ΄΄ ενώ λίγο πιο …γρήγορη είναι η επιτάχυνση στις εκδόσεις Competition μόλις 4,1 δευτ.