Στον Άρειο Πάγο εκδικάζεται σήμερα η αίτηση αναίρεσης της καταδικαστικής απόφασης για την καθαρίστρια που μπήκε φυλακή επειδή προσλήφθηκε με πλαστό απολυτήριο δημοτικού.

Μετά την καταδίκη της από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας η γυναίκα είχε μείνει 23 ημέρες στις φυλακές Ελαιώνα, από όπου βγήκε όταν έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της.

Μετά από παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, και αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε η υπεράσπιση της 53χρονης, το ζήτημα φτάνει ενώπιον του Ποινικού Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες.

Μία εβδομάδα μετά την αποφυλάκισή της από τις φυλακές Ελαιώνα, η 53χρονη Δήμητρα Τσιαντάκη είχε μιλήσει στο protothema.gr, όπου είχε εξομολογηθεί πως δεν θα ξεχάσει ποτέ τον ήχο της κλειδαριάς του κελιού της: «Στη φυλακή δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω ότι θα μείνω τόσα χρόνια μέσα, πίστευα ότι αύριο θα φύγω. Λες και ήμουν σε ένα άλλο κόσμο, δεν το είχα συνειδητοποιήσει. Ήμουν και πολύ φοβισμένη, χαμένη, δεν ήξερα τι θα αντιμετωπίσω, έμοιαζα με ένα παιδάκι που το άφηναν μόνο του να επιβιώσει. Οι περισσότερες κρατούμενες στο κελί ήταν μέσα για οικονομικά θέματα, μόνο δυο τρεις ήταν για φόνο και άλλα. Το πρώτο βράδυ δεν κοιμήθηκα από το φόβο μου και την ανασφάλεια. Η χειρότερη στιγμή που δεν μπορώ να ξεχάσω, είναι ο ήχος όταν κλειδώνουν τις πόρτες και δεν μπορείς να πας πουθενά, πολύ άσχημο συναίσθημα. Έκατσα 23 μέρες και ένιωσα ότι ο χρόνος είχε παγώσει. Πώς θα περνούσαν τα δέκα χρόνια;».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από