Την απόφαση του να παραδώσει την Παρασκευή τη βουλευτική του έδρα ανακοίνωσε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, σε συνέντευξη του, λέγοντας ότι δεν το έκανε νωρίτερα για να μη διαλυθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ.

«Αυτήν την έδρα τη χρωστάω και θα την παραδώσω αύριο», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Παπαχριστόπουλος.

Αν και εξέφρασε τη στήριξή του στην Κυβέρνηση, ξεκαθάρισε πως στην περίπτωση που ο Πρωθυπουργός του προσέφερε υπουργικό θώκο, δεν θα αποδεχόταν την πρόταση στην παρούσα στιγμή. «Αν σας δώσει Υπουργείο δεν θα το πάρετε;» ρωτήθηκε ευθέως. «Όχι και δεσμεύομαι δημόσια, να με διασύρετε κ. Παπαδάκη», ήταν η απάντησή του Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Υποστήριξε ότι το προηγούμενο διάστημα “δέθηκε” με την Κυβέρνηση και ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «έχει δεχθεί τεράστια συκοφαντία».

Εξέφρασε, τέλος, την πεποίθηση ότι θα καταφέρει να ξαναμπεί στην Βουλή. Ερωτηθείς αν αυτό θα γίνει «με ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ» ο κ. Παπαχριστόπουλος αποκάλυψε πως αν του γίνει πρόταση, θα πει “ναι”, γιατί όπως είπε «πιστεύω ότι λειτουργεί θετικά για τη χώρα».

Τι θα γίνει με τους ΑΝΕΛ

Η έδρα του κ. Παπαχριστόπουλου περνάει στον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος ουσιαστικά βρίσκεται εκτός ΑΝΕΛ. Εάν ο κ. Κουίκ κρατήσει την έδρα και ανεξαρτητοποιηθεί οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μένουν με τέσσερις βουλευτές και τον Α. Φωκά. Το θέμα είναι πώς θα ερμηνευθεί ο κανονισμός της Βουλής, προκειμένου ο Α. Φωκάς που έχει εκλεγεί με άλλο κόμμα να προσμετρηθεί τελικά την ΚΟ των ΑΝΕΛ, ώστε να μην διαλυθεί.

Την αποστολή της ερμηνείας έχει αναλάβει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, με το «παζάρι» να βρίσκεται σε εξέλιξη, δεδομένων και των απειλών του Πάνου Καμμένου προς το ΣΥΡΙΖΑ ότι αν τελικά διαλυθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ θα ξεκινήσει «πόλεμο»…