Επεισόδια σημειώθηκα έξω από τη Βουλή, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Σύνταγμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η συγκέντρωση ήταν ειρηνική και περιορισμένη σε όγκο. Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν αυτήν την φορά τους διαδηλωτές και λόγω της έντονης βροχόπτωσης οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να αραιώνουν.

Ωστόσο, τα επεισόδια δεν έλειψαν, καθώς την ώρα που η μεγάλη μερίδα των διαδηλωτών αποχωρούσαν, κάποιοι κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν πέτρες στους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών. Το αποτέλεσμα ήταν να τραπούν σε φυγή και οι υπόλοιποι διαδηλωτές που είχαν απομείνει στο Σύνταγμα.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν την ώρα που στο βήμα της Βουλής ήταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και κατήγγειλε τη δράση των τραμπούκων κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο.

Η ένταση ξεκίνησε λίγο πριν τις 10 το βράδυ όταν οι κουκουλοφόροι ξεκίνησαν πετροπόλεμο με την αστυνομία.

Νωρίτερα, ομάδα κουκουλοφόρων έσκισε και στη συνέχεια έκαψε μία σημαία των Σκοπίων μπροστά στα σκαλιά της Βουλής, ενώ πέταξαν και φωτοβολίδα.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης οι αρχές προχώρησαν σε 133 προσαγωγές, καθώς και σε 10 συλλήψεις ατόμων που κρίθηκαν ύποπτα για τέλεση επεισοδίων. Περίπου 30 προσαγωγές ατόμων έγιναν έξω από το σπίτι του αμερικανού πρέσβη, που έγραφαν συνθήματα στην εξωτερική περίφραξη για τη Μακεδονία.

Νέα συγκέντρωση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών την Παρασκευή

Νέο κάλεσμα για συλλαλητήριο στο Σύνταγμα απηύθυνε ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας, Ιωάννης Αθανασιάδης.

Μετά την απόφαση να αναβληθεί για το μεσημέρι της Παρασκευής η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, οι Παμμακεδονικές Ομοσπονδίες απηύθυναν νέο κάλεσμα για την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να δείξουν την αντίθεσή τους στην ψήφιση για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Υπενθυμίζεται ότι στη συγκέντρωση της Πέμπτης, η αστυνομία προχώρησε σε αρκετές προσαγωγές, καθώς και συλλήψεις.