Μήνυμα για την αποτρεπτική ισχύ, την αξιοπιστία και την αποφασιστικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων έστειλε από τη Χίο ο υπουργός άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης στην πρώτη του επίσκεψη στην παραμεθόριο από την υπουργοποίησή του.

Ο υπουργός άμυνας στην τελετή αποκαλυπτηρίων ομοιώματος του Θ/Κ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ», το οποίο αποτελεί προσφορά του κοινωφελούς ιδρύματος ‘’Μαρία Τσάκος’’, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου όπου και απηύθυνε χαιρετισμό. Εκεί μεταξύ άλλων έκρουσε τα πρώτα «καμπανάκια» για την κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε στην ευρύτερη περιοχή. Στην παρούσα χρονική περίοδο, είπε, «βιώνουμε ένα ασταθές περιφερειακό περιβάλλον, με εύθραυστες ισορροπίες στον εγγύς ζωτικό γεωπολιτικό χώρο. Ωστόσο, δράττομαι της ευκαιρίας να σας διαβεβαιώσω ότι, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι εδώ, είναι δυνατές, είναι αξιόπιστες, και είναι έτοιμες να εκτελέσουν την αποστολή τους στο ακέραιο και να προασπίσουν την εθνική ακεραιότητα της πατρίδας μας. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, κρατώντας ψηλά τη σημαία της αποτροπής, της ισχύος και της υπερηφάνειας, ώστε να προασπίσουν την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή ευθύνης της πατρίδας μας».

Στην ίδια ομιλία ο Ευάγγελος Αποστολάκης επανέλαβε εκ νέου ότι στόχος του είναι να παραμείνει «στρατιώτης» που επιτελεί το καθήκον του για την πατρίδα και να μείνει μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες. «Κατόπιν του τιμητικού καλέσματος του κ. Πρωθυπουργού, αποδέχθηκα όπως αναλάβω την πολιτική ευθύνη της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, διότι ως στρατιώτης έχω μάθει να υπηρετώ την πατρίδα και να μην αποφεύγω το καθήκον, όσο βαρύ και δύσκολο και αν είναι. Όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια, θα το κάνω μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες. Οι στιγμές είναι άλλωστε κρίσιμες και επιβάλλουν ενότητα και εθνική συνεννόηση» σημείωσε.

Επισήμανε ταυτόχρονα πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν συνεισφέρει με τη ενεργό στρατιωτική διπλωματία στον ρόλο κλειδί που έχει αναλάβει η Ελλάδα «στην προώθηση αμυντικών συνεργειών και πρωτοβουλιών ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια».

Ο υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε επίσης τα πληρώματα επιφυλακής SAR SUPER PUMA ΠΑ, το Παράκτιο Περιπολικό «ΣΤΑΜΟΥ», τα πλοία του Λιμενικού Σώματος ΠΛΣ-171, Ν/Γ 578  και την έδρα της 96 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής.

Kατά τις επισκέψεις του στις μονάδες των ΕΔ-ΛΣ o Ευάγγελος Αποστολάκης συνοδευόταν κατά περίπτωση από τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ και τον Αρχηγό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, Αντιναύαρχο Σταμάτιο Ράπτη.