Συχνά πυκνά, ειδικά αυτή την περίοδο της κρίσης και της συνεχιζόμενης οικονομικής αβεβαιότητας, που διάγουμε, κάποιοι γονείς βασανίζονται επειδή δεν μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους, αυτά που θα ήθελαν, από πλευράς ψυχαγωγίας και διασκέδασης.

Κι όμως υπάρχουν τρόποι να περάσετε όμορφα με το παιδί σας, με το ελάχιστο οικονομικό αντίτιμο. Αρκεί να επιστρατεύσετε τη φαντασία σας και την καλύτερη διάθεσή σας, δεδομένου ότι αυτό που οι περισσότεροι έχουμε ανάγκη σ’ αυτούς τους καιρούς είναι η ποιοτική επαφή με τους δικούς μας και πιο πολύ με τα παιδιά.

Για παράδειγμα εάν ζείτε στην Αθήνα, μια ιδανική πρόταση για ένα ανέμελο πρωινό ή απόγευμα όταν έχει μια γλυκιά ημέρα με ήλιο, είναι μια βόλτα μεταξύ Ερμού, Πλάκας και Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον εμπορικότερο δρόμο της πόλης και μια από τις πιο ιστορικές συνοικίες της, παίρνοντας μια μεστή γεύση ζωής και πολιτισμού ενώ ταυτόχρονα θα διασκεδάσουν.

Περιδιαβαίνοντας τα πλακόστρωτα σοκάκια της Πλάκας και την απαλλαγμένη από τον φόβο των αυτοκινήτων Διονυσίου Αρεοπαγίτου, θα έρθουν σε επαφή με όλα σχεδόν τα ακούσματα της μουσικής, ενδεχομένως και τον χορό! Μπορείτε να επισκεφθείτε την Ακρόπολη, να μιλήσετε στο παιδί για το μεγαλοπρεπές ιερό της αρχαίας πόλης, να απολαύσετε τη θέα από τον βράχο, μπορείτε να επισκεφθείτε και το Μουσείο της Ακρόπολης με τα υπέροχα εκθέματα συμμετέχοντας στις διάφορες ξεναγήσεις για τους μικρούς.

Έτσι ή αλλιώς καθώς περιδιαβαίνετε την Διονυσίου Αρεοπαγίτου με κατεύθυνση προς το Ηρώδειο, σταθείτε να διασκεδάσετε με τους καλλιτέχνες του δρόμου και να ακούσετε τις πολυποίκιλες μουσικές τους, μιλήστε στα παιδιά για το γεγονός ότι εκεί γεννήθηκε το αρχαίο θέατρο και αφήστε τα να σκαρφαλώσουν στα πέτρινα σκαλιά του Ηρωδείου. Αν έχετε κουράγιο για λίγο περισσότερο δρόμο, κατευθυνθείτε προς την Αρχαία Αγορά και το Θησείο, όπου επιβάλεται η στάση για γλυκό ή ότι άλλο θελήσετε.

Μια μικρή βόλτα από τις πολλές (υπάρχει ο Λυκαββητός, η Καισαριανή, οι παραθαλάσσιες συνοικίες, κ.ά.), που μπορείτε να πραγματοποιήσετε στην πρωτεύουσα, συντροφιά με τα παιδιά σας, γεμάτη με ιστορικά αξιοθέατα, χρώματα, αρώματα, μουσικές και αρχιτεκτονική. Ακόμη το σκέφτεστε;