Ο Γιώργος Μπουλμπασάκος, μέχρι προ διμήνου γραμματέας της ΔΗΜΑΡ και μέλος της ΚΕ του Κινήματος Αλλαγής, με δήλωσή του, τοποθετήθηκε για την κρίση στη ΔΗΜΑΡ με αφορμή την απόφαση της πλειοψηφίας για υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Η θέση μιας οριακής πλειοψηφίας της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ στη συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών δημιούργησε κρίση στις σχέσεις του κόμματος με το Κίνημα Αλλαγής», επισημαίνει ο κ. Μπουλμπασάκος δηλώνοντας ότι είναι αρνητική εξέλιξη η απομάκρυνση του Θ. Θεοχαρόπουλου από την κοινοβουλευτική ομάδα και συνιστά ένα νέο πρόβλημα.

«Ως γραμματέας της ΔΗΜΑΡ μέχρι πριν από δύο μήνες, απευθύνω έκκληση ενότητας για τη ΔΗΜΑΡ και το ΚΙΝΑΛ. Γι’ αυτό υποστήριξα τη θέση για «παρών» στη Συμφωνία των Πρεσπών. Η προοπτική για μετατροπή του ΚΙΝΑΛ σε ενιαίο κόμμα συνιστά θετικό βήμα, όπως είχαμε ζητήσει. Φυγή προς τα εμπρός. Ανησυχώ γιατί δεν γνωρίζω ποιος θα είναι ο πολιτικός προσανατολισμός της ΔΗΜΑΡ αν οι εξελίξεις την απομακρύνουν από τις διεργασίες για ένα ισχυρό φορέα της Κεντροαριστεράς», υπογραμμίζει και προσθέτει: «Η θέση μου είναι σαφής. Με τις δικές μας «αποσκευές», τις όποιες διαφωνίες και ενστάσεις, με τη δική μας ιστορική διαδρομή πρέπει να είμαστε παρόντες στην προσπάθεια για ενιαίο κόμμα της Κεντροαριστεράς μέσα από το ΚΙΝΑΛ».