Η MINI θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής στο πρώτο της μοντέλο – σχεδιασμένο από τον Έλληνα Άλεξ Ισιγόνη – λανσάρει μια νέα έκδοση, την MINI60 Years εκφράζει το σπορ πνεύμα της μάρκας. 

Με σπορ αισθητική και πάντα πιστό στις πρώτες ρίζες του, η έκδοση MINI 60 Years δηλώνει απερίφραστα τις σπορ προθέσεις της μάρκας, που ξεκίνησαν από νωρίς και διατηρήθηκαν ζωντανές μέχρι το πρόσφατο παρελθόν.

Η απόχρωση British Racing Green IV, αποτυπώνει άριστα το χαρακτήρα και την καταγωγή του πολυτελούς μικρού μοντέλου. Στο νέο μοντέλο κυριαρχεί το  εντυπωσιακό λογότυπο 60 Years που κοσμεί όχι μόνο την αριστερή λωρίδα του καπό αλλά και τις πλαϊνές υποδοχές των φλας και στα μαρσπιέ στις πόρτες οδηγού και συνοδηγού.

Επίσης, οι επετειακές εκδόσεις περιλαμβάνουν προβολείς LED, φώτα ομίχλης LED, λευκά φλας και πίσω φώτα LED σε σχέδιο Union Jack, το πακέτο φωτισμού εσωτερικού, ενώ τα MINI Driving Modes και MINI Excitement Package ολοκληρώνονται με φωτισμό περιβάλλοντος. Τέλος, υπάρχει υπολογιστής ταξιδιού, αυτόματο σύστημα κλιματισμού (A/C), αισθητήρας βροχής και πακέτο αποθηκευτικών χώρων.

Δύο βενζινοκινητήρες και δύο κινητήρες diesel με ισχύ από 136 hp έως 192 hp προσφέρονται με την έκδοση MINI 60 Years.