Σφοδρή εφ’ όλης της ύλης επίθεση κατά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, επαναλαμβάνοντας το αίτημά της για άμεση προσφυγή στις κάλπες.

«Πάρτε το απόφαση τελειώσατε, φύγετε τώρα», είπε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ορίσει άμεσα ημερομηνία εκλογών.

Παράλληλα επεσήμανε ότι η παρούσα βουλή προλαβαίνει να ψηφίσει το άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών, ενώ κάλεσε τους κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκης μετά τις εκλογές να δεσμευτούν όποια και εάν είναι η κυβέρνηση να φέρουν ως πρώτο νομοσχέδιο στη Βουλή, αυτό που θα περιλαμβάνει διατάξεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού, της προστασίας της πρώτης κατοικίας αλλά και τη ρύθμιση των 120 δόσεων για την εξόφληση χρεών σε δημόσια ταμεία.

Από την κάλπη θα βγείτε και χαμένος και καμμένος κ. Τσίπρα είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Γεννηματά είπε ότι όσα καταγγέλλει και ότι πολεμά ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζουν «εσάς τον ίδιο και την κυβερνητική σας πολιτική».

Καταλόγισε στον πρωθυπουργός ότι από δήθεν εκφραστής της ελπίδας «είστε πιο παλιό από το παλιό», ότι από δήθεν εκφραστής της Αριστεράς αποδείχθηκε ότι  εύκολα μπορείτε να γυρίσετε την πλάτη στους συντρόφους σας  και γίνατε το βαρίδι της αριστεράς.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι το μόνο που ήθελε ήταν να κατακτήσει με κάθε μέσο την εξουσία, τονίζοντας ότι με τους χειρισμούς του δίχασε την κοινωνία.

Καταδίκασε απερίφραστα τη στοχοποίηση βουλευτών, λέγοντας ότι «θα είμαστε σταθερά και απέναντι σε οποιοδήποτε περιορίσει την έκφραση του δημόσιου λόγου.

Τον κατηγόρησε ότι υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία και τα μνημεία στο Υπερταμείου, ενώ είπε ότι «όλες οι αντιλαϊκές πολιτικές βαραίνουν εσάς.

«Μόνο με το δεξί γράφετε και υπογράφετε κιόλας και δεν διστάζετε να κάνετε και τη δεδηλωμένη κουρελού», είπε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.