Την θέση της ότι η η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τη συνταγματική της θητεία, εξέφρασε η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι στην ψηφοφορία του 2015 οι  ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ άλλαξαν ρότα και ψήφισαν ένα Μνημόνιο, ενώ άφησε αιχμές και κατά του Πάνου Καμμένου λέγοντας ότι «οι υπουργοί δεν είναι βαλίτσες».

«Η ξεκάθαρη και χωρίς αστερίσκους προσωπική μου άποψη είναι ότι η παρούσα κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει μέχρι τέλους τη θητεία της γιατί το αξίζει αλλά και για να ολοκληρώσει το έργο που ξεκίνησε», σημείωσε η υφυπουργός Εσωτερικών, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ επισήμανε ότι «δεν μπορούμε τώρα να αποστατήσουμε ούτε να παραιτηθούμε».

«Όλα τα πολιτικά κόμματα, αλλά και καθένας από εμάς, οφείλουμε να πάρουμε θέση με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε», επισήμανε η κ. Χρυσοβελώνη, ενώ κάλεσε τους ΑΝΕΛ να στηρίξουν τη σημερινή κυβέρνηση για το εθνικό συμφέρον της χώρας μέχρι τέλους της διαδρομής της χωρίς, όπως είπε, κόκκινες γραμμές σε κορυφαίες στιγμές, όπως έκαναν το καλοκαίρι του 2015 ψηφίζοντας μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ μνημόνια.

«Με μεγάλο κόστος και πολλά λάθη που έγιναν και από τους ΑΝΕΛ δεν κατορθώσαμε να ολοκληρώσουμε όλους τους στόχους μας. Κατορθώσαμε, όμως, και ολοκληρώσαμε το πρώτο σκέλος τους, πετυχαίνοντας την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, αγωνιστήκαμε για αυτό και τώρα προχωράμε στην αποκατάσταση των ανισοτήτων, των αδικιών και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και του ρόλου της Ελλάδας» τόνισε και πρόσθεσε: «Για όλους αυτούς τους λόγους δεν μπορούμε τώρα να αποστατήσουμε ή να παραιτηθούμε. Τώρα ευθύνη μας είναι να προχωρήσουμε μπροστά για να φτάσουμε μέχρι τέλους της διαδρομής. Δημόσια είχα πει ότι όσοι στελεχώνουν μια κυβέρνηση δεν είναι αντικείμενα, δεν είναι βαλίτσες να τις αποσύρουν, δεν είναι ομάδες νεαρών οπαδών που αποχωρούν από έναν αγώνα γιατί δεν τους άρεσε ένα σύνθημα, ούτε συνεταιριστές στο ΔΣ μιας εταιρίας που πωλούν τις μετοχές τους. Είναι μια θεσμική υπόθεση, πρέπει κανείς να τη διεκπεραιώσει μέχρι το τέλος, και στα εύκολα και στα δύσκολα να τη στηρίζει».

Όπως είπε η κ. Χρυσοβελώνη, «πρέπει με σοβαρότητα, θεσμικά και χωρίς θόρυβο, να πάρει ο καθένας με ψυχραιμία τις αποφάσεις του με γνώμονα το εθνικό συμφέρον», προσθέτοντας ότι προσωπικά αυτό κάνει πράξη.

«Όλοι πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις μας για το εθνικό συμφέρον, να ασκήσουμε και να δεχτούμε κριτική στα πλαίσια της δημοκρατίας, με σεβασμό και όχι με ύβρεις που ρίχνουν νερό στο μύλο της ακροδεξιάς, και χωρίς να ματώνουμε τους εαυτούς μας, την κοινωνία, τη χώρα», κατέληξε η κ. Χρυσοβελώνη.