To θρίλερ με τη συμφωνία των Πρεσπών κι αν αυτή θα λάβει τουλάχιστον 151 ψήφους συνεχίζεται. Η αλλαγή στάσης του Ποταμιού, μετά τη διαγραφή Δανέλλη, βάζει δύσκολα στην κυβέρνηση η οποία πόνταρε στους Θεοδωράκη, Λυκούδη και Μαυρωτά για να πάρει μια άνετη πλειοψηφία. Ο Γ. Αμυράς προανήγγειλε τη μη ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών από το σύνολο της Κ.Ο. του Ποταμιού ή την αποχή από τη διαδικασία.

«Σας κάνω πρόγνωση και όχι πρόβλεψη ή εκτίμηση. Σας κάνω πρόγνωση πως μπορεί να βρήκατε 151 για ψήφο εμπιστοσύνης αλλά δεν θα βρείτε 151 για ψήφο Πρεσπών» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του Ποταμιού στη Βουλή.

https://www.youtube.com/watch?v=pmh63q6XwOU

Παράλληλα, χαρακτήρισε fake το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ενώ σημείωσε πως «λυπάμαι που με ολίγη από Ποτάμι η κυβέρνηση θα έχει ψήφο εμπιστοσύνης».

Λίγη ώρα αργότερα μιλώντας στον Σκάι τόνισε ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης επανεξετάζει τη στάση του και σήμερα ή αύριο θα ληφθούν αποφάσεις. Ο κ. Αμυράς είπε ότι ο ίδιος έχει προτείνει να μην ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών, αλλά υπάρχει ανοικτό το ενδεχόμενο να μην πάνε οι βουλευτές στην ψηφοφορία.

Σχετικά με το πώς θα κινηθούν οι πέντε βουλευτές του Ποταμιού στην ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Αμυράς είπε πως βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις, οι τελικές αποφάσεις όμως θα ληφθούν πιθανότατα σήμερα.

«Υπάρχουν δύο σκέψεις: η μία είναι να καταψηφίσουμε και οι πέντε τη Συμφωνία και η άλλη να απέχουμε ως κόμμα από την ψηφοφορία», είπε σχετικά και προκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «να πάει στη Συμφωνία με τους 151 βουλευτές που έχει για την ψήφο εμπιστοσύνης».

«Ας φανερώσει, αν έχει, τις κρυφές του καβάτζες ο Τσίπρας», είπε χαρακτηριστικά.

Στη δεύτερη περίπτωση, κι εφόσον ο κ. Τσίπρας δεν βρει από αλλού 151 βουλευτές, τότε η συμφωνία μπορεί να περάσει με λιγότερους, όμως, θα πρόκειται για μια μεγάλη κοινοβουλευτική ήττα καθώς ένα μείζον εθνικό θέμα, για ηθικούς αλλά και για πολιτικούς λόγους, δεν μπορεί να περάσει με κάτω από 151 βουλευτές.