«Θεατρική παράσταση» με πρωταγωνιστή τον Αλέξη Τσίπρα, συμπρωταγωνιστή τον Πάνο Καμμένο και σε καθορισμένους ρόλους διάσπαρτους κομπάρσους, χαρακτήρισε τις πρόσφατες εξελίξεις στην πολιτική σκηνή, ο βουλευτής της ΝΔ, τομεάρχης Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως είπε στην Ολομέλεια ο κ. Σταϊκούρας: «O κ. Τσίπρας ανέβασε και πάλι, τις τελευταίες ημέρες, θεατρική παράσταση με τίτλο: Όλα για την παραμονή στην εξουσία. Ο πρωθυπουργός έγραψε, εδώ και καιρό, με επαγγελματική επιμέλεια, το σενάριο και σκηνοθέτησε την παράσταση. Πρωταγωνιστής ο ίδιος, σε δεύτερο ρόλο ο κ. Καμμένος, και διάσπαρτοι κομπάρσοι, με καθορισμένους ρόλους, που λένε και πράττουν διάφορα».

Περιγράφοντας τις συνέπειες του «στημένου αυτού έργου» ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι θολώνει έτσι η πολιτική ατμόσφαιρα, μειώνεται η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και τη Δημοκρατία, επιβαρύνεται η Οικονομία και οι προοπτικές της.

«Και μέσα σε αυτό το πολιτικό αλαλούμ, οι εμπλεκόμενοι επιχειρούν να βρουν μια ισορροπία, από την οποία κάτι θα πάρουν, μεγαλύτερο ή μικρότερο, αδιαφορώντας για το γεγονός πως ότι πάρουν αθροιστικά σ’ αυτό το παίγνιο, θα το χάσει μακροχρονίως η Ελλάδα» είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Ακόμη, ο βουλευτής της ΝΔ, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός, που σε άλλους τα δίνει όλα, από άλλους τα ζητά όλα, από τους βουλευτές ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του και κατέληξε λέγοντας: «Δεν σας δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης γιατί δεν προσφέρετε θετικό έργο στην πορεία της χώρας, ούτε σε εθνικό, ούτε σε οικονομικό, ούτε σε κοινωνικό, ούτε σε πολιτικό επίπεδο».

Απευθυνόμενος, προς τον ίδιο των πρωθυπουργό, ο τομεάρχης Οικονομικιών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «Δεν σας εμπιστεύομαι διότι, επί τέσσερα χρόνια, δεν προωθήσατε τον αναγκαίο εθνικό διάλογο, τουλάχιστον για τα μεγάλα, τα στρατηγικής σημασίας θέματα της χώρας, δεν σφυρηλατήσατε την εθνική ομοψυχία, πάνω σε μια καλά επεξεργασμένη εθνική στρατηγική. Κινείστε τυχοδιωκτικά και αλαζονικά, με «οδηγό» το πώς θα προκαλέσετε ζημιά στους πολιτικούς αντιπάλους σας, και όχι πως θα ωφελήσετε τη χώρα».