Άγρια κόντρα μεταξύ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ξέσπασε στη Βουλή μετά την αναφορά του προέδρου της ΝΔ ότι μόνο επί δικτατορίας διορίστηκε υπουργός Άμυνας εν ενεργεία στρατιωτικός.

«Ποτέ καμιά κυβέρνηση στη μεταπολίτευση δεν επέλεξε εν ενεργεία στρατιωτικό για υπουργό Άμυνας. Κάνατε κάτι αδιανόητο. Η τελευταία φορά που έγινε κάτι τέτοιο ήταν όταν ανέλαβε το υπουργείο ο Γρηγόρης Σπαντιδάκης. Ο αρχηγός του ΓΕΣ που ορκίστηκε υπουργός Άμυνας της Χούντας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης για να προκαλέσει την έκρηξη του πρωθυπουργού.

Παρέμβαση Τσίπρα

Μόλις ολοκληρώθηκε η ομιλία Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε το λόγο από τον πρόεδρο της Βουλής προκειμένου να παρέμβει. Δημιουργήθηκε μία εκρηκτική κατάσταση στη Βουλή με βουλευτές της Αντιπολίτευσης να αντιδρούν. Μετά από έντονες συζητήσεις, ο πρωθυπουργός έλαβε το λόγο σημειώνοντας:

Ζήτησα το λόγο διότι θεωρώ ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπέπεσε σε ατόπημα, όχι απέναντι στο πρόσωπο αλλά απέναντι στις Ένοπλες Δυνάμεις . Συνέκρινε τον  Ευάγγελο Αποστολάκη με το στρατηγό της Χούντας Σπαντιδάκη». Είναι μία μεγάλη προσβολή , είπε ο πρωθυπουργός, απέναντι στο δημοκρατικό φρόνημα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. «Δεν σας επιτρέπω να προσβάλλεται έναν άνθρωπο που από το 1976 έχει υπηρετήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις». «Aνακαλέστε τώρα» φώναζε ο κ. Τσίπρας.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε ότι «δεν καταλαβαίνετε τι λέω μέσα στον πανικό σας».

«Είπα ότι ο τελευταίος ενεργεία ανώτατος αξιωματικός που ανέβαλε θέση υπουργού άμυνας ήταν ο στρατηγός Σπαντιδάκης. Διότι καμία κυβέρνηση της μεταπολίτευσης δεν παραβίασε τον άγραφο κανόνα πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Το κάνατε εσείς. Σέβομαι τον ναύαρχο Αποστολάκη . Θεωρώ ότι έκανε μεγάλο λάθος να αποδεχτεί την πρόταση» είπε για να ανεβάσει και άλλο τους τόνους.  «Μη μου κουνάτε το δάχτυλο και μη μου κάνετε υποδείξεις δημοκρατικών φρονημάτων» είπε προς τον κ. Τσίπρα ενώ έκλεισε την παρέμβασή του ρωτώντας πόσο στοίχισε το σόου με τις υπερπτήσεις των μαχητικών για να αποδώσουν τιμή στον κ. Καμμένο.

Ο τελευταίος που μίλησε ήταν ο κ. Τσίπρας ο οποίος είπε ότι δέχεται την μερική ανάκληση της αναφοράς του κ. Μητσοτάκη για τον κ. Αποστολάκη.