Σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους διεξήχθη στη Βουλή η συζήτηση επί της τροπολογίας για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F-16.

Από το βήμα του Κοινοβουλίου ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, επιτέθηκε στον υπουργό Άμυνας και την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να φέρει την τροπολογία στη Βουλή από την πίσω πόρτα.

«Γιατί βιαστήκατε; Είναι αυτό το τελευταίο νομοσχέδιο που χειρίζεστε ως μέλος αυτής της κυβέρνησης;» είπε ο κ. Αμυράς.

«Μετά τη διαπραγμάτευση που κάνει το Ποτάμι και όταν συμφωνήσετε θα σας απαντήσω. Αφού τα βρείτε και μεταξύ σας και διαπραγματευτείτε και με τους άλλους, θα σας απαντήσω. Αλλά εσείς το έχετε δίπορτο μαθαίνω…», απάντησε ειρωνευόμενος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Άμεση ήταν η απάντηση του Γιώργου Αμυρά ο οποίος κατηγόρησε για κωλοτούμπα τον υπουργό Άμυνας και τους ΑΝΕΛ.

«Είστε ο βασιλιάς της κωλοτούμπας διότι επιτρέψατε στον κ. Κοτζιά να πάει να υπογράψει τη συμφωνία για το Μακεδονικό και τώρα κάνετε τάχα μου αντάρτικο. Σας ερωτώ, είναι το τελευταίο νομοσχέδιο που φέρνετε ως υπουργός Εθνικής Άμυνας; Βιάζεστε πολύ. Μάλλον θα είναι το τελευταίο σας, αλλά σίγουρα ο αποχωρισμός από τους Συριζαίους θα είναι δύσκολος. Και για εκείνους και για εσάς. Δεν ξέρω αν μαζί τα φάγατε, αλλά μαζί τα κάνατε σίγουρα», απάντησε ο κ. Αμυράς.

«Για νυφούλα καλό σας βλέπω πάντως», είπε γελώντας ο κ. Καμμένος προκαλώντας την έντονη αντίδραση του βουλευτή του Ποταμιού.

«Αυτή τη φαιδρότητα να τη σταματήσετε παρακαλώ. Δεν είστε στην ΚΟ των ΑΝΕΛ», του είπε ο κ. Αμυράς ο οποίος ευτυχώς διατήρησε την ψυχραιμία του συνεχίζοντας την τοποθέτησή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ουσιαστικά ο κ. Αμυράς προχώρησε σε ευθεία διαφοροποίηση από τη θέση του Ποταμιού η οποία διατυπώθηκε μόλις χθες.

Ο κ. Αμυράς απαντώντας στον κ. Φίλη που κάλεσε την αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση μομφής, είπε «Αν δεν ζητήσετε ψήφο εμπιστοσύνης ξεχάστε το Ποτάμι.  Το Ποτάμι δεν θα γίνει ο ρεπατζής του Καμμένου. Φέρτε εσείς αν βαστάτε ψήφο εμπιστοσύνης και αν την πάρετε προχωρήστε στα υπόλοιπα θεάρεστα του κυβερνητικού έργου σας».