Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί τελικά το ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο, κατά το οποίο θα οριστικοποιηθεί το πολιτικό τους διαζύγιο. Αν και αρχικά είχε συμφωνηθεί να συναντηθούν το αργότερο το πρωί της Τετάρτης, τελικά το τετ -α- τετ αναβλήθηκε για λίγα 24ωρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συνάντηση των δύο ανδρών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, εξαιτίας της επίσκεψης της Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα. Αυτό ήταν κάτι που ζήτησε ο πρωθυπουργός από τον αρχηγό των ΑΝΕΛ, εξηγώντας του ότι δεν θα ήθελε να επισκιαστεί η επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου από το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Ο Πάνος Καμμένος συμφώνησε.

Ωστόσο, η προσωρινή «ανακωχή» δεν σημαίνει ότι αλλάζει κάτι επί της ουσίας στις σχέσεις των συγκυβερνητών. Ενδεικτικό είναι ότι ο Πάνος Καμμένος ανέβαλε την τηλεοπτική συνέντευξη που θα παραχωρούσε το βράδυ της Τετάρτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την Παρασκευή, δηλαδή αφού πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να έχει και την «τελευταία κουβέντα». Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open το βράδυ της Τετάρτης, την οποία είχε αρχικά προγραμματίσει για το βράδυ της Τρίτης.

Των συνεντεύξεων των συγκυβερνητών καθώς και της συνάντησής τους, θα έχει προηγηθεί πάντως η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ που έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 την  Τετάρτη.