Το Μετρό της Θεσσαλονίκης… χωρίς τους συρμούς, αφού θα τεθεί σε λειτουργία σε δύο χρόνια εγκαινίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, εγκαινιάζοντας τον σταθμό «Συντριβάνι» που θα λειτουργήσει σε… δύο χρόνια, ο Αλέξης Τσίπρας είπε για το Μετρό της Θεσσαλονίκης: «Tο πιο γνωστό ανέκδοτο για την πόλη της Θεσσαλονίκης παύει να είναι πια ανέκδοτο και γίνεται πραγματικότητα».

Και συνέχισε: «Είναι στο 95% ολοκληρωμένο το έργο σε ό,τι αφορά την κατασκευή των 13 πρώτων σταθμών και αυτό που λείπει είναι δύο πράγματα: οι συρμοί και ο ιδιοκτήτης του έργου, δηλαδή οι πολίτες της Θεσσαλονίκης που δικαιούνται μετά από τόσα χρόνια αναμονής να έχουν τη δυνατότητα μιας σύγχρονης υποδομής που θα αλλάξει την ποιότητα της ζωής τους και την καθημερινότητα τους.»

Ο πρωθυπουργός εξήγησε, δε, με πανηγυρικό τόνο ότι «το πρώτο εξάμηνο του 2019 θα γίνουν οι δοκιμές των συρμών» και πως «όχι στο τέλος του 2020, αλλά τον Φλεβάρη του 2020 οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θα είναι σε θέση να κάνουν χρήση ενός εργαλείου που το έχουν ανάγκη»…

Ο Αλέξης Τσίπρας θεώρησε ότι είναι εξαιρετικό επίτευγμα που το έργο του Μετρό προχώρησε ενώ παράλληλα διασώθηκαν και τα αρχαία ευρήματα. «Σπάσαμε το ψευτοδίλημμα που έλεγε ή αρχαία ή μετρό και καταλήξαμε σήμερα να έχουμε και αρχαία και Μετρό» υπογράμμισε.

Εκτός από το… ανύπαρκτο Μετρό, ο Αλέξης Τσίπρας ακάθεκτος στο ρόλο Μαυρογιαλούρου κατά την προεκλογική επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη εξήγγειλε και την ίδρυση νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου.