Μια καθοριστική για το μέλλον χρονιά θα είναι το 2019 για τον Αιγόκερω, καθώς σε αρκετούς τομείς μπαίνουν οι βάσεις για τα χρόνια που έρχονται (στη φωτογραφία ο εκπρόσωπος του ζωδίου Τζουντ Λο στο φανταστικό φιλμ του Στίβεν Σπίλεμπεργκ «Α.Ι. Τεχνητή νοημοσύνη» με τον διάσημο σκηνοθέτη και τον Τζόελ Οσμεντ).

Από τα ζώδια της Γης, που είτε θα τα αγαπήσεις είτε θα τα μισήσεις ο Αιγόκερως, που έχει τα γενέθλιά του την περίοδο αυτή και έως τις 19 Ιανουαρίου, θα χρειαστεί να αξιοποιήσει όλα τα στοιχεία που τον διακρίνουν για να εκμεταλλευτεί τις διάφορες προοπτικές που θα ανοιχτούν μπροστά του και να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις της καινούργιας χρονιάς. Υπεύθυνος, ώριμος, πειθαρχημένος και ταυτόχρονα φιλόδοξος και σκληρός θα χρειαστεί να προβεί σε αναθεωρήσεις προσωπικές για να μπορέσει να διορθώσει όλα αυτά που τον προβληματίζουν και ενδεχομένως του φαίνονται αδιέξοδα.

Χωρίς να είναι δύσκολη η συνολική πορεία σας τη νέα χρονιά, επιβαρύνεται λόγω των πλανητικών συνδυασμών το χειμώνα και το καλοκαίρι, ενώ αποφασιστική για τις εξελίξεις περίοδος θα είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο. Οι στόχοι σας γίνονται πιο ξεκάθαροι από το τέλος Μαρτίου και μετά. Οι σύνοδοι του Πλούτωνα με τον Κρόνο θα σας ωριμάσουν, ενδεχομένως να σας πιέσουν τα γεγονότα ψυχολογικά, θα μπορέσετε όμως να τα αντιμετωπίσετε στο τέλος. Από τον Μάιο και μετά και με την βοήθεια του Ουρανού από τον Ταύρο με τον Κρόνο στο ζώδιό σας, θα προβείτε σε αναθεωρήσεις και καινούργια ξεκινήματα.

Έτσι ή αλλιώς θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στις σχέσεις σας με τους άλλους, που αναμένεται να δοκιμαστούν επιπλέον με τις εκλείψεις του Ιανουαρίου και του Ιουλίου. Και στα επαγγελματικά θα χρειαστεί να κοπιάσετε αλλά θα υπάρχει εξέλιξη ενώ δεν θα λείψουν τα ενδιαφέροντα ταξίδια και οι γνωριμίες με γοητευτικούς ανθρώπους. Στον οικονομικό τομέα σταδιακά  θα έρθει η ανάκαμψη.

Πρακτικά ζητήματα

Κατά τα λοιπά σήμερα Πέμπτη 27/12 η Σελήνη στην Παρθένο μας βοηθά να επικεντρωθούμε σε πρακτικά ζητήματα και δουλειές που πρέπει να γίνουν λίγο πριν τη νέα χρονιά, δίνοντας σημασία και στις λεπτομέρειες που ενίοτε κάνουν τη διαφορά.

Περισσότερο επηρεάζονται οι Παρθένοι, οι οποίοι αξιοποιώντας προνοητικότητα και οργανωτικό πνεύμα θα μπορέσουν να παραμείνουν εντός προγράμματος και προσωπικών στόχων. Δίδυμοι, Τοξότες και Ιχθύες θα χρειαστεί να ιστορροπήσετε λογική και συναίσθημα στις διάφορες αποφάσεις σας. Λέοντες και Υδροχόοι φροντίσετε να είστε αντικειμενικοί κρίνοντας πρόσωπα και καταστάσεις.