Επίσκεψη – έκπληξη στα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ πραγματοποίησε απόψε ο Ντόναλντ Τραμπ, συνοδευόμενος μάλιστα από την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια. Με αυτό τον τρόπο, ο αμερικανός πρόεδρος έλυσε το «μυστήριο» με τη φωτογραφία του Air Force One το οποίο εθεάθη νωρίτερα πάνω από την Ευρώπη.

Ο Τραμπ, αφού αντάλλαξε ευχές με το διοικητικό και στρατιωτικό προσωπικό της αμερικανικής βάσης αλ Ασάντ, δυτικά της Βαγδάτης, δήλωσε ότι δεν έχει σχέδια να αποσύρει από το Ιράκ τον αμερικανικό στρατό, όπως αποφάσισε πρόσφατα με τη Συρία.

Αντιθέτως, «θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το Ιράκ σαν βάση, αν θελήσουμε να κάνουμε κάτι στη Συρία» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο αμερικανός πρόεδρος θα σταματήσει και σε αμερικανική βάση στην Γερμανία, στην πτήση της επιστροφής στην Ουάσινγκτον.

Νωρίτερα, αναστάτωση στα διεθνή ΜΜΕ προκάλεσαν διάφορα tweets και φωτογραφίες, στις οποίες απεικονιζόταν το προεδρικό αεροσκάφος των ΗΠΑ να πετά πάνω από την Ευρώπη με άγνωστο τελικό προορισμό, καθώς ο αμερικανός πρόεδρος δεν είχε κάποιο προγραμματισμένο ταξίδι.