Μετά από τέσσερα χρόνια άρχισε την Παρασκευή στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για το θάνατο του 13χρονου  που έχασε τη ζωή του στο υπαίθριο λούνα παρκ στο Ελληνικό.

Η μητέρα του άτυχου Βασίλη περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τη στιγμή που η φουσκωτή μπάλα, όπου βρισκόταν το παιδί με την 11χρονη αδελφη του «σηκώθηκε» από τον αέρα και τις προσπάθειες που έκανε με τον σύζυγό της να πιάσουν το σχοινί.

Στην κατάθεσή της η  μητέρα του παιδιού εμφανίστηκε κατηγορηματική,  ότι αν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας, θα είχε αποτραπεί η τραγωδία.

«Αν είχαν πάρει ανάλογα μέτρα ασφαλείας, που γνώριζαν ότι θα έπρεπε να τα είχαν πάρει, το παιδί δε θα είχε πεθάνει. Αν ο κύλινδρος ήταν αγκυροβολημενος, δεμένος  μέσα στην  πισίνα και είχε δίχτυ γύρω-γύρω, δε θα είχε γίνει τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.

Κατηγορηματικός ότι δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας, εμφανίστηκε  στην  κατάθεσή του  και ο πατριός του 13χρονου, τον οποίο μεγάλωσε από την ηλικία  των 2 χρόνων. Ο μάρτυρας λύγισε την ώρα που ανέφερε ότι λίγα λεπτά πριν γίνει το τραγικό συμβάν, έβγαζε φωτογραφίες τα παιδιά του.

« Τα παιδιά μπήκαν στο φουσκωτό. Τους έβγαζα φωτογραφίες. Κάποια στιγμή γύρισα για να τους βγάλω και βίντεο. Ακούω τη γυναίκα μου να φωνάζει “Μιχάλη, αέρας, τα παιδιά.” Ούτε δευτερόλεπτα δεν κράτησε. Είδα τη μπάλα να ανεβαίνει. Πήδηξα για να πιάσω το σχοινί αλλά δεν έφθανα. Το φουσκωτό χτύπησε με δύναμη άλλα παιχνίδια», είπε  ο μάρτυρας  για  να  συνεχίσει  με  λυγμούς:  «Άκουσα τον Βασίλη να λέει στην αδελφή του ” Ελεάνα κρατήσου…..” Τα παιδιά είχαν λιποθυμήσει μέσα στον κύλινδρο. Αν ήταν έστω κι ένα σχοινί δεμένο, δε θα έχανα το παιδί μου».

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο πρώην Δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης, ο οποίος υποστήριξε ότι αν και το λούνα παρκ δεν είχε άδεια λειτουργίας, πλήρωνε κανονικά ενοίκιο στον Δήμο.

«Ο Δήμος είχε μισθώσει τον χώρο.  Δεν ξέραμε ότι για τη λειτουργία λούνα παρκ χρειαζόταν άδεια. Οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν εισηγήθηκαν σ εμάς ότι χρειάζεται άδεια λειτουργίας για το λούνα παρκ. Δεν ξέραμε ότι  είναι παράνομο, γιατί με αυτόν τον τρόπο λειτουργούσε και τα προηγούμενα χρόνια», είπε ο μάρτυρας.

Όπως υποστήριξε στο δικαστήριο, τυχόν ευθύνες του δήμου έχουν ελεγχθεί από τα ποινικά δικαστήρια κι έχει απαλλαγεί και στον δεύτερο βαθμό.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 11 Ιανουαρίου 2019.