Σε δύο γνώριμα αλλά αυταυτοποίητα πρόσωπα στρέφονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΪ. Δύο διαφορετικά πρόσωπα πραγματοποίησαν τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για τη βόμβα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ τα ξημερώματα της Δευτέρας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της Αντιτρομοκρατικής.

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων τυο ΣΚΑΙ, από την ανάλυση ήχου και φωνής του τμήματους Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, προκύπτει ότι τα δύο ξεχωριστά πρόσωπα πήραν κάλεσαν την ιστοσελίδα zougla.gr και τον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 με λίγα λεπτά διαφορά (01:55 το πρώτο τηλεφώνημα και 01:57 το δεύτερο), ενώ μάλιστα από τα στίγματα των τηλεφώνων προκύπτει ότι οι δύο κλήσεις έγιναν από το κέντρο της Αθήνας και μάλιστα σε μικρή απόσταση το ένα με το άλλο.

Όσον αφορά του υπόπτους η Αντιτρομοκρατική στρέφεται στο παρελθόν στην αναζήτηση υπόπτων. Πρόκειται για πρόσωπα τα οποία ενδέχεται να έχουν προβεί σε μια τέτοια ενέργεια.

Σύμφωνα πάντα με όσα μετέδωσε το ΣΚΑΪ οι Αρχές έρχονται και πάλι σε δύο οικεία πρόσωπα, τα οποία όμως παραμένουν αταυτοποίητα. Πρόκειται για τον «σγουρομάλλη» και τον «ξανθό». Είναι τα πρόσωπα «Τριαντόπουλος» ή «Παπαδόπουλος», σύμφωνα με τα στοιχεία των πλαστών ταυτοτήτων που είχαν βρεθεί σε σπίτι – γιάφκα στο κέντρο της πόλης το Νοέμβριο του 2017.

Αυτές είναι οι φωτογραφίες που είχε δώσει τότε στη δημοσιότητα η αστυνομία.

Την ίδια στιγμή δύο ακόμα άτομα, επίσης αταυτοποίητα, συνεργοί 30χρονου που είχε συλληφθεί στις 2 Οκτωβρίου 2014 όταν προσέγγισε γκαράζ στην περιοχή του Βύρωνα για να παραβάλει τη σχάρα οχήματος που είχε χρησιμοποιηθεί από τον «Επαναστατικό Αγώνα» για την παγίδευση του και την έκρηξη, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος στο κέντρο της Αθήνας στις 10 Μαρτίου του 2014.

Τα τέσσερα αυτά πρόσωπα οι αντιτρομοκρατικές αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν και να εντοπίσουν για να ελέγξουν το κατά πόσο έχουν συμμετοχή στην επίθεση κατά του ΣΚΑΙ.