Ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, σε δήλωσή του αναφέρει ότι «χθες, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, πρόγραμμα το οποίο ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2015 και ενίσχυσε με σημαντική ρευστότητα τις ευρωπαϊκές οικονομίες κατά την περίοδο της κρίσης, συμβάλλοντας δι’ αυτού του τρόπου στην ανάπτυξη της ευρωζώνης» και προσθέτει: «Δυστυχώς, ενώ η Ελλάδα είχε ανάγκη αυτού του προγράμματος περισσότερο από κάθε άλλη χώρα της ευρωζώνης, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, είναι η μόνη που δεν κατόρθωσε να το αξιοποιήσει».

Επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ σημειώνει: «Παρά το γεγονός ότι η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση αποτελούσε δέσμευση και προτεραιότητα της κυβέρνησης τα προηγούμενα χρόνια, όπως άλλωστε και πολλές άλλες, απέτυχε να την κάνει πράξη. Όπως απέτυχε να δημιουργήσει τις συνθήκες για την ασφαλή, συστηματική και με χαμηλό κόστος δανεισμού χρηματοδότηση της χώρας από τις αγορές. Εξαιτίας του κ. Τσίπρα, άλλη μία ευκαιρία για τη χώρα χάθηκε».

«Στα δύσκολα, οι πολίτες αναζητούσαν την πολιτική λύση από τη Νέα Δημοκρατία»

«Το 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη περίοδο. Οι προβληματικές εσωτερικές συνθήκες, μέσα σε ένα γεμάτο προκλήσεις διεθνές περιβάλλον, καθιστούν μεγαλύτερες τις απαιτήσεις των πολιτών από τη Νέα Δημοκρατία. Πάντα όμως στα δύσκολα, οι πολίτες αναζητούσαν την πολιτική λύση από τη Νέα Δημοκρατία» ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας με αφορμή το 12ο Συνέδριο της ΝΔ.

Με δήλωσή του στο ΑΠΕ, υποστήριξε ότι «οι ανάγκες επιβάλλουν να κινηθούμε γρήγορα, αποφασιστικά και ασυμβίβαστα. Απαιτούν στιβαρή ηγεσία, πολιτική βούληση και στρατηγικό σχέδιο. Και η Νέα Δημοκρατία καλύπτει αυτές τις απαιτήσεις».

Καλούμαστε, πρόσθεσε,  «να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της χώρας και στις προκλήσεις των καιρών. Και θα το πράξουμε, όλες και όλοι μαζί, με ομοψυχία, με υπερηφάνεια για την διαχρονική προσφορά της παράταξής μας, αλλά και με αίσθημα ευθύνης για την πορεία της πατρίδας μας».